Kabil'de eğitim enstitüsünde patlama: 19 ölü

Cu, 30/09/2022 - 10:58

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir eğitim enstitüsünde patlama oldu. Kabil polis sözcüsü Halid Zadran Reuters'e verdiği demeçte, "Enstitünün içinde bir patlama meydana geldi, patlama can kaybına neden oldu" dedi. 

Welayet News  - Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir Şii mahallede yer alan eğitim merkezine yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Olayda 19 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.

Taliban tarafından görevlendirilen bir emniyet müdürünün yaptığı açıklamaya göre, Kabil'in Şii nüfus yoğunluklu Daşti Barçi mahallesinde bulunan bir eğitim merkezinde patlama gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinde yaşanan patlamaya, bir intihar saldırganı tarafından infilak ettirilen bombanın sebep olduğu belirtildi.

Olay anında eğitim merkezi ve çevresinde bulunan kurbanlar arasında, üniversite sınavına hazırlanan lise mezunu kız ve erkek öğrencilerin yer aldığı kaydedildi.

Taliban yetkilileri, bu gibi saldırılara hedef olan eğitim merkezlerinde güvenliğin artırılması üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Söz konusu saldırı, Taliban'ın 2021 Ağustos ayında yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da sayısı giderek artan faili meçhul intihar saldırılarından biri olarak kayıtlara geçti.

Taliban ile güç rekabeti içerisinde bulunan IŞİD, daha önce de Daşti Barçi ve diğer Şii Hazara nüfuslu bölgelere yönelik saldırılar düzenlemiş ve çocuk yaşlı demeden sivilleri hedef almıştı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Taliban'ın atadığı İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.



Yeni yorum ekle