Irak Dışişleri Bakanı: İran ve Suudi Arabistan Bazı Noktalarda Anlaştı

Çar, 28/09/2022 - 21:28

Irak Dışişleri Bakanı, İran ile Suudi Arabistan arasındaki müzakerelerde Bağdat'ın arabuluculuk sürecine ilişkin son açıklamasında, iki tarafın birçok noktada anlaşmaya vardığını belirtti.

Welayet News  - Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, BM Genel Kurul toplantılarının oturum aralarında Sputnik haber ajansına verdiği röportajda, "Müzakere süreci devam edecek ve belki bir sonraki turda istihbarat görevlileri düzeyinde yapılacak. Bir sonraki müzakere turundan sonra durumun değişeceğini umuyoruz." açıklamasında bulundu.

Irak Dışişleri Bakanı açıklamasına şöyle devam etti: "Şu anda, dışişleri bakanları düzeyinde daha fazla inceleme konusu hala açıktır."

Irak Dışişleri Bakanı daha önce "Roodav" kanalına verdiği röportajda, Irak Dışişleri Bakanlığı'nın İran ile Suudi Arabistan arasında arabuluculuk yaptığı ve Irak'ın bu konuda önemli bir rol oynadığı ve sürecin nereye gittiği sorusuna yanıt olarak şu açıklamada bulunmuştu: "Sizin de söylediğiniz gibi süreç devam ediyor. İran ve Suudi Arabistan şu ana kadar Bağdat'ta beş tur müzakere gerçekleştirdi ancak bu görüşmeler istihbarat ve güvenlik düzeyindeydi. İran ve Suudi taraflarıyla bir görüşmem oldu ve bu görüşmeleri dışişleri bakanları seviyesine çevirmeye çalışıyoruz, şu anda bu çabalar devam ediyor ve ne olacağını bekleyip görmemiz gerekiyor."

Dışişleri bakanları düzeyinde görüşmenin ne zaman yapılacağı sorusuna yanıt olarak ise şöyle dedi: "Daha önce görüşmelerin devam ettiğini, iki tarafın şu ana kadar 5 resmi görüşme yaptığını ancak öncelikle bu görüşmelerin bilgilendirme düzeyinde olduğunu, ikinci olarak içeriğinin resmi olarak açıklanmadığını söyledim. Ne olduğunu bakıp göreceğiz ve her iki tarafla da bağlantıdayız."



Yeni yorum ekle