Bazı Avrupalı büyükelçilikler, İran güvenliğini bozmaya çalışıyor

Ct, 24/09/2022 - 22:22

İçişleri Bakanı, bazı Avrupalı büyükelçilerin İran İslam Cumhuriyeti'nin güvenliğini bozma çabasına işaretle, onların Mehsa Emini'nin ölümünü halkı galeyana getirmek için kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Welayet News  - İçişleri Bakanı Ahmed Vehidi, merhume Emini'nin ölümünden sonra ülkenin bazı noktalarında yaşanan olaylar ve kargaşalara işaretle, organize gruplar tarafından yaşanan kargaşada, kamu ve özel mekanların ateşe verilip, tahrip edildiğini söyledi.

Bakan Vehidi, bu sürede ülkeye silah sokmak için yoğun şekilde çaba sarf edildiğini, bazılarının istihbarat servislerine tespit edilerek, ele geçirildiğini söyledi.

Kagaşa çıkaranların, belediye parmaklıkları, ambulanslar, hastaneler ve bankalara saldırdığını ve bazı hususlarda da can kayıpları yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden İçişleri Bakanı, kolluk kuvvetleri ve polisin silah taşımadığını, sadece kritik merkezleri savunmak için ateş açmaları için talimat verildiğini kaydetti.

Bu arada bugün İsfahan ve Kum kentlerinde ilmiye havzaları öğrencileri ve hocalarının katılımıyla düzenlenen eylemlerde, kargaşa çıkaranlar protesto edildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle