Siyonist İsrail ordusuyla çıkan çatışmada 38 Filistinli yaralandı

Ct, 24/09/2022 - 08:57

Yerel Filistin kaynakları, Ürdün Nehri'nin Batı Şeria bölgesinde, siyonist güçlerle çıkan çatışmada 38 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Welayet News  - Cuma günü Filistin Kızılayı, Nablus'un doğusundaki "Beyt Dejen" ile Kalkilya'nın doğusundaki Kefer Kaddum'da ırkçı İsrail güçleri ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 38 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Bu habere göre İsrail askerleri 13 yaşındaki Filistinli bir gencin bacağına kasıtlı olarak kurşun çıktı.

Habere göre, 10 Filistinli plastik mermilerle hedef alındı ​​ve diğerleri göz yaşartıcı gazla yaralandı.

Nablus'ta ise  Siyonist askerlerle çıkan çatışmada üç Filistinli yaralandı.

İşgal güçleri dün sabah da  Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve güneyinde Filistinli balıkçılara ve çiftçilere saldırmıştı.

İşgal donanmasına ait hücumbotların Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kenti sahilleri açıklarında Filistinlilere ait üç balıkçı teknesini kuşattığı bildirildi.

Balıkçılar Komitesi, işgal güçlerinin denizde kuşatma altına aldıkları balıkçı teknelerine otomatik silahlarla yoğun bir şekilde taciz ateşi açtığını söyledi.

Gazze Şeridi’nin kuzey sınırında konuşlu işgal askerleri de Beyt Hanun beldesinin kuzeyindeki tarım arazilerinde çalışan çiftçilere ateş açtı.

İşgal donanmasına ait hücumbotlar da Filistinli balıkçı teknelerini sürekli taciz ederek balıkçıları avlanmayı bırakıp sahile dönmeye zorluyor ve aileleri için bir lokma ekmek parası kazanmalarına engel oluyor.

 

 



Yeni yorum ekle