Amerika, Suriye petrolünün yüzde 82’sini çalıyor

Per, 22/09/2022 - 12:57

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Wang Wenbin", Suriye'de bulunan Amerikan güçlerinin "bu ülkenin petrol üretiminin yüzde 82'sine eşdeğer günlük 66 bin varil petrol çaldığını" duyurdu.

Welayet News  - Wang, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: Suriye Petrol ve Maden Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Suriye petrolünün çalınması hızlandı ve Suriye’deki günlük ortalama petrol üretimi 2022’nin ilk yarısı yaklaşık 80.300 varil olurken, Amerikan kuvvetleri ve paralı askerleri toplam petrol üretiminin %82’si olan yaklaşık 66.000 varil petrolü çaldı. Ağustos ayının başından bu yana, en az 10 petrol hırsızlığı oldu ve ABD güçleri yaklaşık 800 tanker çalınan petrolü Suriye dışındaki Amerikan üslerine taşıdı. Halbuki Suriyeliler, benzin istasyonlarında saatlerce uzun kuyruklarda bekletiliyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü şöyle devam etti: Suriye, Afganistan, Irak ve Libya gibi ülkeler Amerikan sisteminin bir diğer kurbanıdır ve bu nedenle Suriye halkının hakları ve güvenli bir yaşamı yoktur. Amerika, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı göstermelidir.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuşmasının sonunda, ABD‘nin Suriye’ye karşı tek taraflı yaptırımları kaldırması gerektiğini vurgulayarak, “Washington, Suriye’nin ulusal kaynaklarının yağmalanmasına son vermeli ve bu ülkenin insanlarına tazminat ödemeli ve Suriye’de verdiği acıyı dindirmek için somut önlemler almalıdır” dedi. 



Yeni yorum ekle