İran Cumhurbaşkanı BM Genel Kurul Oturumunda Konuştu

Per, 22/09/2022 - 08:37

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, BM Genel Kurul toplantısında konuşma yaptı.

Welayet News  - İran Cumhurbaşkanı konuşmasının en önemli bölümünde General Kasım Süelymani suikastını, adil uluslararası bir mahkeme aracılığıyla takip edeceklerini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İran'ın Amerika'nın bölgedeki baskıcı ve müdahaleci politikalarına karşı duruşuna atıfta bulunarak, "İran'ın, Amerika'nın eski başkanının şehit Korgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik işlediği terör suçunu adil bir soruşturma aracılığıyla takip edeceğini" söyledi.

Çarşamba günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 77. yıllık oturumunda konuşan Seyyid İbrahim Reisi, adaletin tesis edilme arzusunun, ilahi bir emanet olarak herkeste var olduğuna vurgu yaparak, "İran'ın adaletin küreselleşmesini desteklediğini zira adaletin birleştirici ve zulmün ise savaş çıkartan bir unsur olduğunu" ifade etti.

Reisi, İran İslam Cumhuriyeti'nin insanlık için ortak bir kadere inandığına vurgu yaparak, şöyle devam etti: Adalet talep eden ama teröristleri destekleyen bir ülke insanlıktan, özgürlükten ve adaletten utanmalı; insan haklarından daha üstün olan ise, büyük güçler tarafından kolayca çiğnenen halkların haklarıdır.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Devrim Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Eski Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani'nin fotoğrafını, kurul toplantısında hazır bulunan katılımcılara göstererek, Amerika eski başkanının işlediği suçla ilgili adil bir soruşturma yapılmasının, insanlığa bir hizmet olduğunu ifade etti.

İran yürütme erki başkanı, İslam Cumhuriyeti'nin zulme dayalı bir ilişkiye tahammül etmediğini ve halkının haklarının yanında durduğuna işaretle, şöyle konuştu: Adalete dayalı olan bir mantık, güç oluşturur, kalplere hükmeder ve mantıksız olan ülke ise işgalcilik, askeri müdahale, askeri saldırı ve diğer birçok zulme başvurur.

Reisi Amerikalıların ülkelerin kendi ayakları üstünde durmalarına izin vermediğini, dostlarının ise pek de iyi bir durumda olmadıklarını, günümüzde Avrupa'da yaşananın ise 10 yıllar boyunca Asya'da yaşananların boy aynası olduğunu sözlerine ekledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle