Trump: İran'ın Benden İntikam Almasından Korkuyorum

Sa, 20/09/2022 - 21:56

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yakın arkadaşlarına İran'ın General Kasım Süleymani'nin şehadetine misilleme yapmasından korktuğunu söyledi. 

Welayet News  - New York Times muhabiri Peter Baker ve eşi New York muhabiri Susan Glazer, önümüzdeki hafta çıkacak bir kitapta Donald Trump'ın İran tarafından öldürülmekten korktuğunu yazdı. Guardian gazetesi Çarşamba günü şu başlıkla bir haber yayınladı : "Bir kitabın içeriğine göre Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak İran tarafından öldürülmekten korkuyor.

 

Bu İngiliz medyası, raporunda şunları yazdı: "Donald Trump, Aralık 2020'de arkadaşlarına, İran'ın, bir yıl önce bir ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani’nin intikamını almak için kendisine suikast düzenlemeye çalışacağından endişe ettiğini söyledi. Guardian, bu konunun iki Amerikalı yazar tarafından önümüzdeki hafta Amerika'da piyasaya sürülecek bir kitapta gündeme getirildiğini bildirdi. Bu İngiliz gazetesine göre Guardian, New York Times muhabiri Peter Baker ve eşi New Yorker muhabiri Susan Glazer'ın kitabının bir kopyasına erişebiliyor. Bu iki Amerikalı yazarın kitabı, "Dividing Agent: Trump in the White House 2017 - 2021" başlığıyla piyasaya çıkacak.

Yazılarına göre, Haziran 2019'da İran, ülkenin Global Hawk insansız hava aracını vurduktan sonra, ABD Başkanı Donald Trump başlangıçta İran'a misilleme hava saldırılarını kabul etti, ancak kararını hemen değiştirdi.

Trump'ın kendisi bir röportajda bunu neden yaptığıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bir an düşündüm de… Biliyorsunuz, İranlılar bizim çok gelişmiş bir İHA’mızı düşürdüler... Ve işte şimdi bu noktadayız.. İran misillemede bulundu ve hava saldırısına geçti; sonuç: Bizden 150 ölü! Muhtemelen “İran'a hava saldırıları düzenlemeye yönelik anlaşmamı duyurmak için devam edin” dememden yarım saat sonra bu oldu ve hiç hoşuma gitmedi... Orantılı bir hareket olduğunu düşünmedim."

"Peter Baker" ve "Susan Glazer" kitaplarında, Donald Trump'ın Serdar Süleymani'nin suikastından sonra yaptığı konuşmalarda kullandığı söylemlere rağmen, özel çevrelerde ve arkadaşları arasında çok farklı bir üslupta bulunduğuna değindi.

Onlara göre ABD Başkanı Donald Trump ve danışmanları, başkanlığının son aylarında İran'a daha fazla saldırı düzenlemeyi düşünüyorlardı, ancak başkanlığının sona ermesi yakın olduğu için bu saldırıları yapmaktan kaçındılar.

 

"Division: Trump in the White House 2017 - 2021" kitabının yazarları, eski Amerikan başkanının İran'ın kendisine misilleme yapmasından duyduğu korkuyu bildirdi.

"Trump, Florida'daki 1 Mayıs partisinde bazı arkadaşlarına İran'ın kendisine suikast düzenlemeye çalışmasından korktuğunu söyledi, bu yüzden daha güvenli olacağı Washington'a geri dönmek zorunda kaldı" diye yazdılar.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın intikamından duyduğu korkunun medyada yer alması, İran İslam Cumhuriyeti'nin Korgeneral Kasım Süleymani'nin katillerinden intikam alma konusundaki tutumunu defalarca belirttiği bir durumda gündeme getirildi.

Bu bağlamda İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Nasır Kenani", 31 Ağustos'ta gazetecilerle yaptığı haftalık toplantıda, General Süleymani'nin katillerinden intikamın unutulmayacağını duyurdu.   İran, bu büyük generalin katillerini adalet mahkemesine teslim etmek için tüm imkanlarını kullanacağını vurgulamış bulunuyor

FarsNews



Yeni yorum ekle