Cenin ve el-Halil'de Çatışmalar

Sa, 20/09/2022 - 13:08

Dün gece saatlerinde, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'de ve güney kesiminde yer alan El-Halil'de işgal güçleriyle Filistinliler arasında vuku bulan çatışmalarda Filistinlilerden yaralananlar ve gaz bombalarından etkilenerek solunum krizleri yaşayanlar oldu. 

Welayet News  - El-Celeme Köy Meclisi Başkanı Emced Ebu Ferha, işgal güçlerinin Cenin'in kuzeydoğusunda bulunan El-Celeme köyüne baskın düzenlediklerini, bir askeri kontrol noktası oluşturarak geçen araçları tek tek aramaya başladıklarını, bu arada bazı keskin nişancı işgal askerlerinin de evlerin çatılarına yerleştiğini, bu yüzden çatışma çıktığını, çok sayıda Filistinlinin atılan gaz bombalarından zarar gördüğünü ve olay yerinde kendilerine müdahale edildiğini söyledi. 

El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasında da işgal güçlerinin baskınları yüzünden çatışmalar çıktı ve birçok kişi atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Beytu Ummer'deki basın aktivisti Muhammed Ivad işgal güçlerinin Ez-Zahr mıntıkasını basması sebebiyle çatışmalar çıktığını ve işgal güçlerinin çok sayıda gaz bombası attıklarını, atılan gaz bombalarının da birçok kişinin nefes alma sorunu yaşamasına yol açtığını ifade etti.

İşgal güçleri Beytu Ummer kasabasına son dönemde çok sayıda baskın düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle