Direniş Gruplarından Filistin Yönetimi'nin İsrail'e Hizmetine Tepki

Sa, 20/09/2022 - 13:04

Filistin direniş grupları, Filistin Yönetimi'nin aranan iki Filistinli savaşçı "Musab Ashtiyeh" ve "Omid Tabileh"i tutuklama eylemini şiddetle kınadı.

Welayet News  - İslami Cihad hareketinin liderlerinden Hızır Habib şunları söyledi: Özerk örgütün güvenlik birimlerinin aranan Filistinli savaşçı "Musab Aştiye"yi tutuklama eylemi, tabutuna çakılan son çivi olarak kabul ediliyor.

Bu eylemle Filistin Yönetimi örgütleri gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar; Filistin Yönetimi İsrail'in güvenliğini destekliyor ve yönetimin Filistin sorunu ve milletimizin güvenliği ile hiçbir ilgisi yok."

Yaşananlar, Siyonist rejimle nefreti üzerine çeken Filistin Yönetimi güvenlik koordinasyonunun işlediği bir suçtur. Siyonist düşmana bedava hizmet verenler bilmeli ki bu eylem çok tehlikelidir ve Filistin'in durumunu patlama sınırına getirebilir.

Filistin ulusu uyanıktır ve çıkarlarının da farkındadır ve Filistin Yönetimi güçlerinin aslında Amerikan Siyonist planlarının ve programlarının bir temsilcisi olduğunu ve Amerikan hükümetinin ve işgalci rejimin Başbakanının elinde bir araç olduğunu bilir.

İslami Direniş Hareketi Hamas da Filistin yönetimi güvenlik teşkilatlarının Nablus'ta "Musab Aştiye" ve "Omid Tabileh"i tutuklama eylemlerini kınadı.

Hamas yaptığı açıklamada, bu iki savaşçının ve diğer savaşçıların ve siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Hamas ayrıca Filistin halkını ve Filistinli grupları siyasi tutuklamayı kınamaya ve Filistin Yönetimi hapishanelerinde tutuklu bulunan savaşçıların serbest bırakılması için çalışmaya çağırdı.



Yeni yorum ekle