Lugansk, Donetsk ve Herson Rusya’ya Katılım İçin Referandum Yapacak

Pt, 19/09/2022 - 21:09

Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) Toplum Odası, LHC lideri Leonid Paseçnik'e başvurarak derhal Rusya Federasyonu'na katılım referandumu yapılmasını talep etti.

Welayet News  - LHC Toplum Odası'ndan yapılan açıklamada, Paseçnik'e başvuru yapıldığı ve LHC'nin Rusya Federasyonu'nun bir parçası olarak tanınmasını öngören referandumun derhal yapılması yönünde inisiyatif almasının talep edildiği bildirildi.

Rusya Federasyonu kapsamına girilmesinin LHC'nin güvenliğini sağlayacağını ve barışçıl yaşama dönüş yolunda yeni fırsatlar sunacağını belirten Toplum Odası, Lugansk sakinlerinin bu inisiyatifi destekleyeceğinden emin olduklarını vurguladı.

LHC'nin Rusya Federasyonu'nun bir parçası olmasının tarihi adaletin tecellisi anlamına geleceğini de kaydeden Toplum Odası, Kiev'deki aşırı milliyetçilerin tüm kırmızı çizgileri geçtiğini, ancak provokasyonların sadece Lugansk halkını konsolide ettiğinin, halkın irade ve inancını pekiştirdiğinin altını çizdi.

Donetsk Toplum Odası, Rusya'ya katılım referandumu yapılması için başvurdu

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Toplum Odası, DHC lideri Denis Puşilin’e başvurarak derhal Rusya Federasyonu'na katılım referandumu yapılmasını talep etti.

DHC Toplum Odası'nın açıklamasında, Puşilin’e başvuru yapıldığı ve DHC'nin Rusya Federasyonu'nun bir parçası olarak tanınması ile ilgili referandumun derhal yapılması yönünde inisiyatif alması çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Daha önce Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) Toplum Odası’nın da LHC lideri Leonid Paseçnik'e başvurarak derhal Rusya Federasyonu'na katılım referandumu yapılması talebinde bulunmuştu.

Diğer yandan Herson Bölgesi'ndeki askeri-sivil idarenin başkan yardımcısı Kirill Stremousov, bölge sakinlerinin Rusya Federasyonu'na katılım konusunda garanti elde etmek için en kısa sürede referandum yapılmasını istediklerini açıkladı.

 

DHC Toplum Odası Başkanı Aleksandr Kofman, DHC’nin Rusya Federasyonu'na katılması ile ilgili referandumun derhal yapılması çağrısını içeren başvurunun Puşilin’e ve Halk Konseyi’ne gönderileceğini açıkladı.

Kofman, “Devletlerimiz arasındaki var olmayan sınırı silmenin ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu'na katılması konusunda referandum düzenlemenin zamanı geldi. Ukrayna ile aramızda Rusya Federasyonu sınırının uzanmasını istiyoruz. Yukarıdaki açıklamalara bağlı olarak, Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin ve DHC Halk Konseyi'nden, referandumun derhal yapılması yönünde ilgili kararı vermelerini rica ederim” ifadelerini kullandı.

Herson yönetimi Rusya'ya katılım referandumu yapılmasını istiyor

Herson Bölgesi'ndeki askeri-sivil idarenin başkan yardımcısı Kirill Stremousov, bölge sakinlerinin Rusya Federasyonu'na katılım konusunda garanti elde etmek için en kısa sürede referandum yapılmasını istediklerini söyledi.

Sputnik'e demeç veren Stremousov, "Herson Bölgesi sakinleri bize başvuruyor ve mümkün olan en kısa sürede referandum yapılmasını istiyor. Zira Rusya'nın (bölgeden) ayrılmasından korkuyorlar ve terk edilmeyeceklerinden emin olmak istiyorlar. Rusya Federasyonu'nun bir bölgesi olacağımıza dair garantiden bahsediyoruz" dedi.

Referandumun son nokta olmadığını da kaydeden Stremousov, bölge sakinlerinin bu konunun yasal zemine oturtulmasını da istediklerinin altını çizdi.

'Zelenskiy'in kararnamesi anlamsız, Herson Ukraynalı olmayacak'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Herson Bölgesi'nde 15 askeri idare kurulmasını öngören kararnamesini eleştiren Stremousov, "Zelenskiy, eylemleriyle muktedir olmadığını gösterdi. Bugün Ukrayna Devlet Başkanı, konuşan kafadan ibarettir. Herson Bölgesi, neo-Nazizmden kurtarıldı ve altını çizerek söylüyorum, Herson hiçbir zaman Nazi yanlısı bir bölge olmadı. Zelenskiy ve kararnameleri anlamsız ve faydasızdır" dedi.

Stremousov, Herson Bölgesi'nin gelecekte Ukrayna toprağı olmayacağını da vurguladı.



Yeni yorum ekle