Kabil'de Amerika Karşıtı Protestolar

Pt, 19/09/2022 - 13:51

Afganistan'ın başkenti Kabil’de toplanan halk, Amerika’nın ülkelerinin döviz rezervlerini bloke etmeye devam etmesini protesto etti.

Welayet News  - Kabil’de bir grup Afganistan vatandaşı, başkentte Amerikan karşıtı bir gösteri düzenleyerek, ülkelerinin döviz rezervlerinin Beyaz Saray yönetimi tarafından sürekli olarak bloke edilmesini şiddetle kınadı ve bu döviz rezervlerinin serbest bırakılmasını vurguladı.

Göstericiler Amerikan karşıtı sloganlar atarak Afganistan'ın bloke edilmiş döviz rezervlerinin serbest bırakılmasını vurguladılar.

Göstericiler, Afganistan'ın yirmi yıllık işgali sırasında başta İngiliz ve Amerikan askerleri olmak üzere Batılı askerler tarafından Afganistan'da masum insanların öldürülmesine de dikkat çekerek, işlenen cinayet faillerinin yargılanması gerektiğinin altını çizdiler.

Washington’un aldığı bu karar, Taliban hükümetinin ülke dışından ithal edilen Afgan halkının temel ihtiyaçlarını karşılayamamasına neden oldu. Bu kararın sonucunda Afganistan'daki gıda tüketim piyasaları kısa sürede ağır enflasyon yaşarken, bu sorun hammadde, gıda, ilaç ve sağlık ürünlerine erişimi önemli oranda kısıtladı.

Görünen o ki, Amerikan hükümeti Afganistan halkına yönelik ikiyüzlü ve aldatıcı politikalarından uzaklaşmadıkça, bu ülke halkı bu politikaların asıl kurbanı olmaya devam edecektir.

ParsToday 



Yeni yorum ekle