Reisi: ABD ile Görüşmeyeceğiz, Tereddüt Etmeden İran'ın Haklarını Savunacağız

Pt, 19/09/2022 - 12:29

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi BM genel kuruluna katılmanın, İran’ın görüşleri ve tutumlarını açıklamak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Welayet News  - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bu sabah,  New York'a gitmeden önce havalimanında muhabirlere yaptığı açıklamada,  söz konusu ziyaretin BM genel sekreterinin daveti ve 77. Genel kuruluna katılmak için yapıldığını söyledi.

Reisi İslam cumhuriyetinin görüşleri ve bölgesel fikirlerinin açıklanabileceğine işaretle, İran'ın tutumlarını açıklamak için bu fırsatları kullanmak gerektiğinin altını çizdi ve 5 günlük New York ziyareti sırasında Amerikalı yetkililer ile hiçbir görüşmenin olmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı benzer fırsatlardan İslam cumhuriyetinin tutumlarını, büyük İran halkına karşı işlenen zulümleri ayrıca özellikle günümüzde zulme maruz kalan halklara reva görülen zorbalıkları beyan etmek için yararlanmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Raisi, günümüzde insan toplumlarının baskı ve adaletsizliklere maruz kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun toplantısına katılmak ve bu vahşet ve adaletsizlikleri anlatmak aslında cihat açıklamasının tezahürlerinden biri olabilir.

BM Genel Kurulu'nun oturum aralarında bazı ülke başkanlarıyla ikili görüşmelerimiz olacak.

Bu gezide Amerikalılarla görüşme planımız yok ve onlarla görüşme asla olmayacak

Şehitlerin kanı ve İran milletinin tehdit ve yaptırımlara karşı direnişi sayesinde, orada büyük bir medeniyet merkezi olarak ve onurlu bir millet adına güçlü bir duruşa sahip olacağız.

İran Cumhurbaşkanı, büyük İran milletinin haklarını tereddüt etmeden savunacağını, dünyanın başına gelen vahşet ve yolsuzlukları anlatacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

Umuyorum ki bu gezi, insanların güveninin bir simgesi olur ve ülkemize, sistemimize, dünyanın Müslüman ve mazlum milletlerine etkileri olur.



Yeni yorum ekle