İmam Hamanei'den gençlere tavsiyeler

Pa, 18/09/2022 - 14:17

İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei, Erbain günü nedeniyle öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında Erbain yürüyüşü gibi önemli olaylara karşı kötü niyetli kişilerin sürekli çabalarına işaret etti.

Welayet News  - İslam Devrimi Lideri İmam Hamanei, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında Erbain yürüyüşü gibi önemli olaylara karşı kötü niyetli kişilerin sürekli çabalarına işaret ederek, ''Kur'an'ın iki hayati ve ebedi cümlesi yani hakka ve sabra bel bağlamak, her zaman ve özellikle günümüz için temel bir talimattır'' dedi.

İmam Hamanei konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İmam Hüseyin'in yüksek bayrağını temsil eden Erbain törenleri bu yıl her zamankinden daha muhteşem ve muazzam düzenlendi. Erbain yürüyüşleri bugün müminlerin dayanışma ve hak taraftarlarının toplanma simgesi olmuştur.

Erbain yürüyüşleri Ehlibeyt bayrağını kaldırmak için Allah'ın iradesinin alametidir. Bu hareket hiçbir beşeri politika ve insan önlemi ile gerçekleşemez ve Allah'ın eli, bu muazzam cilveyi gözler önüne seriyor.

Gençlere tavsiyem, Hüseyni heyet ve dini gruplara özel önem vermeleridir. Toplantılarda Ehlibeyt’in adını anmalı ve gerçekleri anlatma merkezi olmalıdır.

Erbain yürüyüşü gibi önemli olaylara karşı kötü niyetli kişilerin sürekli çabalarına tanık oluyoruz. Bunlara karşı Kur'an'ın iki hayati ve ebedi cümlesi yani hakka ve sabra bel bağlamak, her zaman ve özellikle günümüz için temel bir talimattır.

Sabır demek kalıcılık, direniş, yorulmamak ve kendini çıkmazda görmemek demektir. Hem hak yolundan gidin hem üniversite gibi ortamları Allah'ın rengi ile aydınlatarak diğerlerini bu yola yönlendirin''



Yeni yorum ekle