Suriye: Türkiye'nin Haseke Suyunu Kesmesi Savaş Suçu

Ct, 17/09/2022 - 08:52

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Ankara destekli askeri grupların Haseke kentinde uyguladığı içme suyunu kesme eylemine tepki gösterdi.

Welayet News  - Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’ye giden içme suyunu kesmesine duyulan tepkiler giderek artıyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Ankara destekli askeri grupların Haseke kentinde uyguladığı içme suyunu kesme eylemini “savaş suçu” olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, Haseke ve Suriye'nin diğer kentlerinde 50 gündür devam eden su kesintisinin gayri insani ve etik dışı bir eylem olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin Alok Su İstasyonu’nun Haseke’ye akan suyunu kestiğini ve Haseke halkını susuz bıraktığının kaydedildiği açıklamada, “Kınamalar artık yeterli değil. Uluslararası toplum bu eylemi durdurmak için acilen harekete geçmeli. Çünkü bu durumun devam etmesi insani felaketlere ve salgın hastalıklarına yol açabilir.” ifadeleri kullanıldı.

Alok tesislerinden gelen su bölgede yaşayan yaklaşık 800 bin insanın içme suyu ihtiyacını karşılıyor.

Son günlerde Haseke İl Genel Su Kurumu Müdürü Mühendis Mahmud El Okla, ülkenin resmi haber ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’ye bağlı terör örgütlerinin konuşlanma bölgelerinde elektrik cer hattına yönelik saldırılarının artması nedeniyle Haseke’nin batısındaki El Hama bölgesindeki ana toplama istasyonuna giden su temininin zayıf olmaya devam ettiğine işaret etti.

El Okla, Haseke’deki su sorununun tek çözümünün, Türk destekli terör örgütlerinin istasyonu besleyen enerji hatları ve su temin hattındaki ihlallerinin ortadan kaldırılmasının yanı sıra pompalamanın istikrarını sağlamak için Alok istasyonunu Su Kurumu’nun denetimine iade etmek olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle