Almanya Rosneft'e de kayyum atadı

Cu, 16/09/2022 - 17:32

Almanya, enerji arz güvenliği önündeki tehditleri gerekçe göstererek Rus Rosneft şirketinin çoğunluk hissesine sahip olduğu Schwedt petrol rafinerisini kayyum yönetimine devretti.

Welayet News  -  Almanya, ülkenin doğusundaki Schwedt kentinde bulunan PCK petrol rafinerisini kayyum yönetimine devretti. Rus petrol devi Rosneft'in yüzde 54 ile çoğunluk hissesine sahip olduğu rafineride Shell'in de yüzde 37'lik hissesi bulunuyor.

Alman Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, bu adımın enerji arz güvenliğine yönelik tehdidi bertaraf etmeyi amaçladığı, Schwedt rafinerisinin korunması ve geleceği için önemli bir temel taşı oluşturduğu kaydedildi.

Schwedt'in çoğunluk hissesinin yanı sıra Karlsruhe'deki MiRo ve Vohburg'daki Bayernoil rafinerilerindeki Rosneft azınlık hisselerinin kontrolü de Alman Federal Ağ Ajansı'nın yönetimine geçiyor.

Almanya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında, Rus enerji devi Gazprom'un Almanya kolu Gazprom Germania'yı da Federal Ağ Ajansının yönetimine geçirmişti. Kayyum atamaları, enerji arz güvenliğinin tehlikeye girmesine karşı önlemleri içeren Enerji Güvenlik Yasasına dayandırılıyor.



Yeni yorum ekle