El-Husi: Yemen güvenlik kurumları, Suudi koalisyonunun hedeflerini başarısız kıldı

Cu, 16/09/2022 - 07:30

Yemen'in Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Abdul Malik Bedreddin el-Husi, Perşembe gecesi ülkenin güvenlik güçlerinin San'a'da düzenlenen geçit töreninde yaptığı konuşmada, Yemen güvenlik kurumları, Suudi koalisyonunun hedeflerini başarısız kıldığını duyurdu.

Welayet News  - Abdul Malik Bedreddin el-Husi, saldırgan Suudi koalisyonun, askeri saldırı ve cinayet işlemenin yanı sıra, bu ülke halkının güvenliğini ve istikrarını hedef almak için bir savaş başlattığını duyurdu.

Suudi koalisyonun, tekfirci unsurları ve diğer teröristleri kullanarak patlamalar gibi cinayet planlarını uygulamak için elinden geleni yaptığını belirten Husi, "Düşman entrikalarında başarılı olursa, halkımızın günlük hayatı, Tekfircilerin ve diğerlerinin vahşi ve canice cinayetleriyle karışacaktı" dedi.

Ensarullah lideri, "Allah'ın lütfu ve İçişleri Bakanlığı ve tüm güvenlik kurumlarının çabaları sayesinde Suudi koalisyonu hedeflerine ulaşamadı." Dedi.

Yemen güvenlik güçleri Perşembe günü Sana'a'da büyük bir geçit töreni düzenledi.

Yaklaşık iki hafta önce, Yemen ordusu ve halk komiteleri en büyük askeri geçit törenini bu ülkenin güneyindeki kıyı eyaleti Hudeyde'de gerçekleştirdi.



Yeni yorum ekle