Şam: Suriye'nin Güvenliği Batı Müdahalelerinin Durmasına Bağlı

Cu, 16/09/2022 - 07:24

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, bu ülkeye istikrar ve güvenliğin geri dönmesinin Batı müdahalelerinin durdurulmasına ve Suriye'nin ekonomik ablukasının sona ermesine bağlı olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Bessam Sabbah şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail'in Suriye'ye tekrar tekrar saldırması, bu saldırıların Güvenlik Konseyi tarafından kınanmasını ve İsrail’in yaptıklarından sorumlu tutulmasını gerektirmektedir.

ABD ve Batılı müttefikleri, Güvenlik Konseyi'nde İsrail'i desteklemeye ve onun düşmanca politikasını uygulamaya devam ediyor.

Bu nedenle, Suriye ve Birleşmiş Milletlerdeki ortaklarının bu durumun insani ve yaşam durumunu iyileştirme çabaları, Batılı ülkelerin eylemlerinin bir sonucu olarak büyük zorluklarla karşı karşıyadır.

Suriye'ye istikrar ve güvenliğin geri dönüşü, Batı müdahalelerinin sona ermesine, düşmanca politikaların ve teröre desteğin kesilmesine, yasadışı ekonomik ablukanın sona ermesine ve işgalci yabancı güçlerin Suriye topraklarından çıkarılmasına bağlıdır.

Şam, güvenlik ve istikrarı geri getirmeye ve terör merkezlerini ortadan kaldırmaya çalışırken, İsrail, Suriye topraklarındaki saldırılarını sürdürüyor. İsrail rejimi, en son Halep Uluslararası Havalimanı'na yapılan saldırı olmak üzere organize bir şekilde evleri ve kamu tesislerini hedef almaktadır.’

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletlerden Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne dayalı sorumluluklarını yerine getirmelerini ve Siyonist rejimin Suriye'deki saldırılarını ve savaş suçlarını kınamalarını istedi.

Bazı Batılı ülkeler, BM Kararının 51. maddesini kötüye kullanıyor ve sahte iddialarla diğer ülkelerin ulusal egemenliğini ve bağımsızlığını ihlal ediyor.

Şunu belirtmek gerekir ki, Suriye resmi medyası geçtiğimiz günlerde, İsrail'in Halep şehir havaalanına füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Bu rejim 9 Eylül'de Halep havaalanını ve Şam havaalanını birkaç roketle hedef aldı, yerel kaynakların ifadesine göre Suriye ordusunun hava savunması Şam'ın güney banliyölerinde dört İsrail roketine karşı koydu ve onları vurdu.

Son yıllarda Siyonist rejim, Şam'a ve Suriye'nin çeşitli bölgelerine hava yoluyla defalarca saldırdı ve bu saldırıların çoğu Suriye hava savunmasının zamanında müdahalesiyle püskürtüldü.

Suriye hükümeti defalarca şu açıklamalarda bulundu: ‘Siyonist rejim ve onun bölgesel ve batılı müttefikleri, Suriye hükümetiyle savaşan tekfirci terörist grupları destekliyor. Şimdiye kadar Suriye ordusu, İsrail tarafından Suriye merkezli terörist gruplara yapılan silah ve mühimmat sevkiyatlarını defalarca keşfetti.'

 Siyonist rejim savaş uçakları dönüşümlü olarak Lübnan hava sahasını ihlal ederek veya işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinden Suriye'nin doğusundaki ve kuzeybatısındaki hedeflere füze saldırıları gerçekleştiriyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle