Yemen Savunma Bakanı: Cevap Vermek İçin Ensarullah Liderinin İşaretini Bekliyoruz

Per, 15/09/2022 - 08:43

Suudi koalisyonu tarafından Yemen petrolünün yağmalanmasıyla ilgili çok sayıda raporun yayınlanmasından sonra, San'a Savunma Bakanı şu uyarıda bulundu: ‘Ensarullah lideri vakti belirlediği zaman bu ülkenin ordusu düşmana karşılık vermeye hazırdır.

Welayet News  - Yemen Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi, Çarşamba günü Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin San’'a'daki Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi açılışı sırasında Suudi koalisyonunu uyardı.

Tümgeneral Muhammed Nasır Atıfi, bu törende şunları söyledi: ‘Ateşkesin üçüncü aşamasına rağmen işgalci Amerika, Suudi Arabistan ve BAE koalisyonunun inatçılığı ve kibri, onların bu ülkenin bütünlüğü, batılı sömürgecilerin Yemen kaynakları ile ilgili açgözlülüğü ve bu ülkenin stratejik konumu hususundaki gizli niyetlerini ve nefretlerini her zamankinden daha fazla göstermektedir.

İşgalcilerin ülkemizin doğu illerindeki petrol ve gaz tesislerine hâkim olma planlarının ve rekabetlerinin tamamen farkındayız ve Yemen petrolünün planlı bir şekilde çalındığı konusunda tam bilgiye sahibiz.

Yemen silahlı kuvvetleri, bu ülke halkının kaynaklarını koruyabiliyor. Ensarullah lideri düşmana karşı harekete geçilecek tarihi belirlediği takdirde Yemen ordusu yağmacılara karşılık vermeye hazırdır.’

Tümgeneral Atıfi, Yemen silahlı kuvvetlerinin askeri yeteneklerinin geliştirilmesine de değindi ve şunları söyledi: ‘Yemen halkının iradesinin kırılmasını beklemek imkânsız bir konudur çünkü Yemen halkı ilahi desteğe inanmaktadır.’

Suudi Arabistan, 26 Mart 2015’ten beri, ABD destekli bir Arap koalisyonunun başında, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını tekrar iktidara getirme bahanesiyle Yemen'e askeri saldırı gerçekleştirerek bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatma altına aldı.

Bu askeri saldırılarda Suudi koalisyonu hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların, on binlerce Yemenlinin öldürülmesi ve yaralanması, milyonlarca insanın yerinden edilmesi, bu ülkenin altyapısının tahrip olması ve salgınların, bulaşıcı hastalıkların ve kıtlığın yayılmasından başka bir sonucu olmadı.



Yeni yorum ekle