Putin: Dünya Ekonomisi Dolardan Kurtulmak Zorunda

Çar, 14/09/2022 - 17:40

Doların zorba egemenliğini eleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünya ekonomisinin "dolarizasyondan arındırılması"nı "kaçınılmaz" olarak değerlendirdi.

Welayet News  - ABD’nin dünya ekonomisine musallat olmasını eleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'da hükümet üyeleriyle yaptığı toplantıda yaptığı konuşmada, kalkınma, önemli altyapı projelerinin uygulanması ve teşvike odaklanması gereken önümüzdeki üç yıl için Rus bütçesini önerdi.

Rusya Devlet Başkanı şunları söyledi: "Neye daha fazla dikkat edileceği, neye daha fazla para harcanacağı, hangi durumlarda para biriktirmenin daha iyi olduğu ve bir güvenlik marjı yaratılması ve bu güvenlik marjının nasıl yaratılacağı konusunda farklılıklar var.

Putin, Rusya'nın "bazı ülkelerin finansal ve teknolojik saldırganlığı" olarak adlandırdığı dış baskılara güvenle uyum sağladığını vurgulayarak Rus hükümetinin acilen etkili destek önlemleri uyguladığını ve kilit sektörleri, sistem oluşturan şirketleri ve küçük ve orta ölçekli şirketleri desteklemek için mekanizmalar uyguladığını kaydetti.

Putin'e göre, tüm bu önlemlerin amacı işleri ve istihdamı korumak ve özellikle çocuklu aileleri ve emekli olan Rus vatandaşlarına hedefli yardım sağlamak.

Rusya Devlet Başkanı, "Bu tedbirler dizisinin uygulanması sonucunda ekonominin ciddi bir düşüş yaşamasına izin vermedik" dedi. Enflasyon da hızlı bir şekilde kontrol altına alındı. Nisan ayında yüzde 17,8 ile zirveyi yaşayan bu enflasyon, 5 Eylül'e kadar yüzde 14,1'e geriledi.

Putin, Rusya'da enflasyonun bu yıl sonuna kadar %12'ye ulaşacağını tahmin etti.

Putin'e göre, geçmiş yıllarda makroekonomi alanında izlenen sorumlu politikalar kriz sırasında testi geçti ve şimdi Rus bütçesinin durumu "20'ler Grubu" ülkelerinin bütçelerinden çok daha iyi ve " BRICS" grubu ve bu çizgi gerekli. Politika mümkün olduğunca devam edecek. Rusya Devlet Başkanı, temel göstergelerin aylık dinamiklerinin de ekonominin kademeli olarak istikrara kavuştuğunu, sakinleştiğini ve büyüme yoluna girdiğini ve şirketlerin faaliyetlerinin normal bir ritme döndüğünü gösterdiğini belirtti.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle