Yüksek Rütbeli Bir Fas Askeri Yetkilisi İlk Defa Tel Aviv'i Ziyaret Etti

Çar, 14/09/2022 - 08:13

Fas Kralı VI. Muhammed’in emriyle gerçekleştirilen ziyaret Fas askeri yetkilisinin, Siyonist rejim ile Fas arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasının imzalanmasından sonra işgal altındaki topraklara ilk ziyaretidir.

Welayet News  - Fas Silahlı Kuvvetler Genel Müfettişi ve Güney Bölgesi Komutanı General Belkhir El-Farouk, "Operasyonel Planı" adlı konferansa katılmak üzere bugün yanındaki heyetle beraber Tel Aviv'e gitti.

Dünya Al-Watan internet sitesine göre Fas Kralı VI. Muhammed’in emriyle gerçekleştirilen ziyaret Fas askeri yetkilisinin, Siyonist rejim ile Fas arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasının imzalanmasından sonra işgal altındaki topraklara ilk ziyaretidir.

Fas Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada; "Fas heyetinin bu konferansa katılımının amacının çok boyutlu savunma ve askeri modernizasyon alanlarında işbirliği için sağlam temeller oluşturmak olduğunu" belirtti.

Siyonist Rejimi Ordu Sözcüsü Avichai Adrai, Cumartesi günü bu konferansın düzenleneceğini duyurdu ve bu konferansın konusunun "Operasyonel Planlar" ile ilgili olduğunu ve farklı ülkelerin ordularından temsilcilerin "Gelecekteki Tehditler" hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Bu konferans bir hafta sürecek.



Yeni yorum ekle