Bahreyn, En Çok Siyasi Mahkuma Sahip Arap Ülkelerinin Zirvesinde

Pt, 12/09/2022 - 15:29

Bahreyn'deki insan hakları kara siciline vurgu yapan bir İnsan Hakları Merkezi, bu ülkenin Arap ülkeleri arasında en çok siyasi mahkuma sahip ülke olduğunu açıkladı.

Welayet News  - Bahreyn İnsan Hakları Merkezi, Bahreyn'in Al-i Halife rejiminin cezaevlerinde içler acısı koşullarda yaşayan 4.500 civarında mahkumla, son yıllarda en çok siyasi mahkumun bulunduğu ilk Arap ülkesi olduğunu duyurdu.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi bir raporda, son on yılda Al-Halife rejiminin cezaevlerinin içler acısı ve talihsiz durumu hakkında birçok raporun yayınlandığını vurguladı. Bu konu, uluslararası toplumun ve İnsan Hakları Örgütlerinin cezaevi koşullarının iyileştirilmesi ve siyasi mahkumlara yönelik işkence ve kötü muamelenin durdurulması talebine yol açmıştır.

Son on yılda Bahreyn, siyasi inançları nedeniyle yaklaşık 15.000 kişiyi tutukladığını ve böylece son yıllarda en çok mahkum sayısına sahip ilk Arap ülkesi haline geldiğini ve yaklaşık 4.500 siyasi tutuklunun zor koşullarda yaşadığını belirtmek gerekir.

Bahreyn'deki siyasi mahkumlar işkence ve zulme maruz kaldılar ve Al-i Halife rejimi tutuklarken, işkence ve infaz yoluyla her türlü muhalif sesi susturuyor.

Bahreyn, 2011 yılından beri İslami uyanış dalgasına dahil olmuştur. Bu ülkenin halkı, Al-i Halife rejiminin despotik ve bağımlı eylemlerine karşı protestoya başladılar ancak bu işleminin sonucu, hala savaş sahnesinde bulunan özgürlük savaşçıları için tutukluk, hapis, işkence ve idam oldu. Ayrıca Al-Halife rejimi yüzlerce insanı vatandaşlığından mahrum etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle