CIA: Hizbullah, İsrail Rejimine Verdiği Ültimatom Konusunda Ciddidir

Pt, 12/09/2022 - 07:24

Siyonist rejim ABD istihbarat teşkilatından Hizbullah'ın ilan edilen ültimatom konusunda ciddi olduğunu gösteren bir uyarı aldığını duyurdu.

Welayet News  - İbranice yayın yapan Maariv gazetesi Cuma akşamı bu konu ile ilgili bir raporda, ABD istihbarat teşkilatının Tel Aviv'i Hizbullah'ın İsrail rejimine karşı askeri harekata hazırlandığı konusunda uyardığını açıkladı. 

Bu raporun devamında Amerikalı ara bulucu Amos Hochstein'ın görüşmelerin ardından, Lübnan'ın Siyonist rejimle sınırlarının çizilmesi konusundaki bu izlenimini Beyrut'taki Washington'a aktarmıştır ve bu sorun çözülmediyse Hizbullah'ın kendi ültimatomuna göre hareket edeceğini açıkladı. 

Bilgilerini Lübnan El-Ahbar gazetesine atfetmeye çalışan Maariv, şöyle yazdı: Washington, istihbarat servislerinden Hizbullah'ın son 10 gün içinde Lübnan'daki güçlerinin konuşlanmanın oluşumu değiştirdiğini ve muhtemelen askeri harekatlara hazırlandığını gösteren bilgiler aldığı için İsrail rejimi üzerindeki baskısını artırdı. 

Maariv yazılarına göre, Amerikalı ara bulucunun Lübnan ziyareti, sınır çizimlerini tamamlama çabalarının bir devamı olmaktan öte, İsrail rejimi ile Lübnan arasındaki gerilimi azaltmaya yönelik bir önlemdir çünkü Washington'da muhtemelen kuzeyde (İşgal altındaki Filistin) önümüzdeki günlerde harekete geçileceğine dair bir endişe var.      



Yeni yorum ekle