İran: Kırmızı Çizgilerimizden Zerre Kadar Şaşmayacağız

Per, 08/09/2022 - 21:16

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 10. Hubregan Meclisi oturumuna katılarak son siyasi gelişmeler ile ilgili raporunu sundu.

Welayet News  - Bu oturumda Emir Abdullahiyan, uluslararası ortamda aktörlerin nitelik ve niceliklerindeki değişikliğe ve devletlere bağlı sivil toplum aktörlerinin artışına işaret ederek şunları söyledi: "İran İslam Cumhuriyeti'nin varlığı olmadan bölgede yapılan ABD düzenlemeleri ve tezgahları başarısız oldu."

Uluslararası ortamın mevcut koşullarını istikrarsız olarak tanımlayan Hüseyin Emir Abdullahiyan uluslararası sistemin istikrarsız ve değişen doğası ve dünyanın farklı coğrafi bölgelerinde birden fazla kriz merkezinin bulunmasının zor bir döneme yol açtığını ancak İran'ın sakin bir gemi gibi bu çalkantılı denizde rotasına devam etmekte olduğunu vurguladı. 

İran Dışişleri Bakanı, İslam İnkılabı Lideri'nin ülkeyi akıllıca doğru yöne yönlendirmede ve karmaşık uluslararası siyasi gelişmeleri yönetmedeki benzersiz rolü hakkında dost ve düşmanların tanınmasına atıfta bulunarak şunları ekledi: "Devrimin Yüce Lideri'nin hikmet dolu öncülüğü sayesinde, bugün güvenlik ve istikrar alanında iyi bir durumdayız.  İktisadi alanda da hükümetin sürdürülebilir ekonomik kalkınma programı ile milletin refahını olabildiğince sağlamak için ilerleme yolunu iyi ve gururla ilerleteceğiz."

İran Dışişleri Bakanı dengeli dış politika, dinamik diplomasi ve diplomatik aygıtın akıllı etkileşimi doktrinini açıklayarak şunları ekledi: "Dengeli dış politika, ülkenin dış ilişkilerini belirli bir eksene ve bölgeye bağlamamamız demektir. Dünyanın beş kıtasına dikkat ediyoruz ve İran hükümetinin ulusal çıkarlarının gerçekleştirilmesini akıllıca takip ediyoruz."

Emir Abdullahiyan Afrika ülkeleriyle ilgili olarak İran'ın dış politikasını anlatırken, bu kıta ile ilişkilerde mevcut olan büyük kapasitelere dikkat çekti.

Müzakerelerin sürecini açıklayan, Dışişleri Bakanı şu açıklamada bulundu: "İslam İnkılabı Lideri tarafından yaptırımları etkisizleştirmek için belirlenen çizgiler, müzakerelerin devam ettiği bir sırada Cumhurbaşkanı tarafından da hep vurgulanan bir noktaydı. İran Dışişleri Bakanlığı ve müzakereci heyetimiz de tam ciddiyet ve güçlü bir duruşla bu yolda adım atmaktadır." dedi.



Yeni yorum ekle