El-Vifak Cemiyeti: Siyonist rejimle normalleşme Bahreyn'e karşı en tehlikeli projedir

Per, 08/09/2022 - 11:09

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti şu açıklamalarda bulundu: ‘Siyonist rejimle anlaşma imzalamak, Bahreyn'in egemenliğine, İslam ve Arap tarihine zarar veren en tehlikeli projedir.

Welayet News  - Bahreyn ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin yıl dönümü bir ihanet günüdür. Bu gün bir talihsizlik gününün yıldönümü olacaktır.

Siyonist rejimle anlaşma imzalamak, Bahreyn'in egemenliğine, İslam ve Arap tarihine zarar veren en tehlikeli projedir. Bahreyn halkı bu suç konusunda masumdur ve tüm sorumluluk Bahreyn yetkililerine aittir.

Tüm Bahreyn halkı, bu ülkenin ulusal seçkinleri ve soylu kitleleri, Siyonist rejimle yapılan bu haince anlaşmaya ve normalleşmeye karşıdır.

Al-i Halife hükümeti böyle bir eylem için halk ve hukuk otoritesine sahip değildir, politikalarını zorla ve baskı ile uygulamaktadır. Bu rejim halkını umursamamakta ve onlara karşı her türlü baskıyı kullanmaktadır.’

4 Eylül 2020'de Al-i Halife rejimi ile Siyonist rejim ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaşmaya vardılar. Bahreyn'in farklı bölgelerindeki halk da defalarca gösteri düzenleyerek, Manama ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini kınadılar.

Bahreynliler, diğer ülkelerin Bahreyn’in iç işlerine müdahale etmesine ve bu ülkedeki varlığına karşı çıkıyor. Bu müdahalelerin başında Bahreyn’in siyaset sahnesindeki Siyonist rejimin varlığından söz edebiliriz. Bahreyn liderlerinin Al-i Suud ile ilişkileri ve dostluğu, Siyonist rejimin Bahreyn'deki varlığının temelidir. Uzmanlara göre bu eylem İslam dünyası için bir tehlike ve ona ihanettir.

Washington Amerikan Araştırmaları Vakfı tarafından yapılan son anketin sonuçları, Bahreyn halkının yüzde 76'sının işgalci İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi anlaşmasına karşı olduğunu gösterdi. Şimdiye kadar Bahreyn halkı bu rejime ve normalleşme anlaşmasına karşı defalarca gösteri düzenledi.

Bazı uzmanlar, Al-i Halife'nin ABD ve İngiltere gibi Batılı ülkelerin, Siyonist rejimin ve Fars Körfezi'ndeki bazı Arap ülkelerinin yardımıyla Bahreyn halkının talep hareketini çarpıtmaya çalıştığına inanıyor.



Yeni yorum ekle