Şeyh Naim Kasım: Hizbullah Bölgesel Denklemlerin Değişmesinde Rol Oynadı

Pa, 04/09/2022 - 09:26

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı yaptığı açıklamada; Hizbullah Hareketi'nin bölgesel denklemlerin değişmesinde rol oynadığını belirtti.

Welayet News  - Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Tahran'daki Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı 7. Genel Kurulu açılış oturumunda yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Hizbullah bölgesel denklemlerin değişmesinde rol oynadı. Bölgede hakim olan yaklaşımı ‘gaspçı rejimi istikrara kavuşturmaktan Filistin'in kurtuluşu için çalışmaya’ ‘Batı'yı takip etmekten milletlerin bağımsızlığına’ ‘başarısızlık ve boyun eğmekten direniş ve izzet ile kerametin gerçekleştirilmesine’ çevirdi."

Şeyh Naim Kasım, Müslümanların birlik ve beraberliğine olan ihtiyacı ve Velayeti Fakih liderliğinin müşterekleri güçlendirme ve tek bir çizgi çekme ekseni olmadaki rolünü vurguladı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, 16 Temmuz'da yaptığı konuşmada, Hizbullah'ın Lübnan'daki yeteneklerinin arttığını ve düşmanın bazı bölgelerde geri çekildiğini belirtmişti. Ayrıca Lübnan'daki petrol ve gaz kaynaklarının korunmasının önemine vurgulamıştı.



Yeni yorum ekle