İran; İHA ve SİHA’da dünyanın süper gücü olma yolunda

Ct, 03/09/2022 - 18:21

İran İslam Cumhuriyeti Lazer güdümlü ve kuantum donanımlı İHA ve SİHA alanlarında Asya’nın süper gücü"! Hava savunmasında yapay zeka ve lazer kullanıyoruz!

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Kuzeybatı Hava Savunma Bölgesi komutanı, İran'ın İHA ve SİHA alanlarında bir "drone süper gücü" haline geldiğini belirtti.

Kuzeybatı Hava Savunma Bölgesi Komutanı Tuğgeneral Abbas Azimi, bugün Tebriz'deki dini ve siyasi Cuma namazı hutbesi öncesi yaptığı konuşmada, bu gücün devrimden önceki görevini devrimden önceki görevle sınırladı. Havalimanlarının ve savaş hangarlarının korunması konusunda  şu ifadelere yer verdi: Savunma Uygulanan savaş sırasında Hava Kuvvetlerine, hassas bölgelerin etrafındaki uçaksavar sistemlerini sağlamak ve rıhtım, rafineri gibi alanların ve merkezlerin hava güvenliğini sağlamakla görevlendirildi. Ülkenin şehirlerine, merkezlerine ve hayati noktalarına yapılacak her hava saldırısı bir füze yağmuruna uğrar.”

Azimi, yıllar önve emperyalizmnin Irak maşasını kullanarak İran’a dayattığı savaşın başlamasıyla rafineriler, petrol adaları, barajlar, köprüler gibi hassas bölgelerin korkakça saldırılara maruz kaldığını; şu anda Hava Savunma, sistemlerini genişletmek ve ülkenin hava güvenliğini devralmakla görevlendirildiklerini belirterek. şöyle devam etti

Bugün ülkemizde hava savunmanın misyonu daha da genişledi ve bu grubun askerleri de çabaları ve cihatlarıyla kahraman olmayı başardı.

“90’lı yıllara kadar; geliştirilen radarların sayısı parmak sayısına ulaşmıyordu ve ülke gökyüzünün sadece %30'u radar kontrolü altındaydı ve tüm radarlar danışmanlar tarafından yabancı ülkelerden ithal edildi.” diyen  Azimi, şöyle ekledi: "Allah'ın lütfu ve bu bölge gençlerinin gayretleri sayesinde bugün ülkenin tüm seması tamamen imal edilmiş ve yerli radarlarla kaplıdır. Devrimin zaferinden önce, gelişmiş radarların maksimum menzili 300 km'den fazla değildi, şimdi hava savunma radarlarının menzili 3000 km'nin üzerine çıktı.

Kuzey-Batı hava savunma bölgesi komutanı, “Savunma kuvveti, kısa sürede kabiliyet ve kapasitesini gösterebilmiş genç ve yeni bir kuvvettir.” Diyerek şöyle ekledi:

 "Düşman bizi en şiddetli saldırılara maruz bıraktı, ancak bu durumda her türlü sensör , radar ve füze sisteminin tasarım ve üretiminde kendi kendine yeterli hale geldik ve savunma ihtiyaçlarımızı, tehditlere uygun olarak ürettik.Hava savunma, lazer, kuantum, nano, plazma, yapay zeka gibi bilgiye dayalı faaliyetleri ve bunların hava savunma sistemlerini çok geliştirdik;şu anda silahlı kuvvetlerimiz, yerel gücüyle Asya'daki en üst İHA gücüne ulaşmış durumda. Devrimden önce insansız hava aracı gücü konusu tartışılmazken, bugün halka insansız hava araçları şehri ve keşif alanlarındaki çeşitli yerli ve yerli insansız hava araçları hakkında bilgi veriyoruz. Tespit, müdahale ve çatışma kullanılıyor ve son dönemde Hava Savunma Kuvvetleri, dünyada eşi benzeri olmayan, yerden havaya sistemlerin dronlara aktarılması alanında benzersiz bir adım attı. Savaş peşinde değiliz; ama her savaşa da gerçek anlamda hazırlıklıyız”

 



Yeni yorum ekle