İran başka ülkelerin iç işlerine karışmıyor

Ct, 03/09/2022 - 12:39

İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei, İran'ın başka ülkelerin içişlerine karışmadığını vurguladı.

Welayet News  -  İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei, bugün sabah saatlerinde Dünya Ehlibeyt Kurultayı 7. Genel Kurulu üyelerini kabul etti.

Devrim Lideri İmam Hamanei bu görüşmede, "Dünya Ehlibeyt Kurultayı önemli bir merkezdir. Ehl-i Beyt'e (a.s) bağlı olan merkez İslam dünyasında benzeri olmayan bir büyüklüğe sahiptir" dedi.

Bu kurultayın üyelerinin omuzlarında ağır bir sorumluluk olduğunu vurgulayan İmam Hamanei, " Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı Ehl-i Beyt'in öğretilerini yayma merkezi olmalıdır" ifadesini kullandı.

İmam Hamanei, İran İslam Cumhuriyeti'nin diğer ülkelerin içişlerine karışmadığını vurgulayarak, "Sultacı güçlerin İran karşıtı suçlamalarının asıl sebebi İslami düzenin ilerlemesini engellemede başarısız olmasıdır." açıklamasını yaptı.

İslam Devrimi Lideri, İran'ın emperyalizme karşı büyük mücadele verdiğini ifade ederek, herkesin emperyalizm politikaları karşısında uyanık olması gerektiğine vurgu yaptı.

İmam Hamanei, "İslami düzen, sultacı ve hegemonik düzeninin yedi başlı ejderhasına karşı dimdik durdu. İsitkbar güçlerinin temsilcileri İran’ın birçok planlarını çökerittiğini itiraf etti." dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle