UNİCEF:1,3 milyon Filistinli çocuk risk altında

Çar, 31/08/2022 - 11:32

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nde okula dönen 1,3 milyondan fazla Filistinli çocuğun ciddi tehlike ve tehditlerle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Filistin Enformasyon Merkezi'ne göre, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) dün yayınladığı bir raporda, bu yılın başından bu yana Batı Şeria'da 20 Filistinli çocuğun işgalci İsrail –güçleri tarafından vurularak şehit edildiğini, bu sayının geçen yıl 12 olduğu hatırlatıldı.

Bu rapora göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 6.400 Filistinli çocuğun eğitim gördüğü 56 Filistinli okul yıkılma riskiyle karşı karşıya.

UNICEF, bu yılın başından bu yana ırkçı İsrail'in Batı Şeria'da eğitim sektöründe, rejim askerlerinin defalarca göz yaşartıcı gaz ve sersemletici bombalarla okullara ateş açması da dahil olmak üzere 115 ihlal gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bu raporun sonunda İsrail askerlerinin öğrenciler arasında terör oluşturduğu ve bazen bu öğrencileri tutukladıkları belirtiliyor.



Yeni yorum ekle