Reisi: Suudi Arabistan-İran İlişkileri Bölge Güvenliği İçin Önemli

Sa, 30/08/2022 - 14:25

İbrahim Reisi Pazartesi gecesi Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'le görüşmesinde yaptığı görüşmede Irak hükümetinin bölgesel meselelere ilişkin istişarelerini takdir etti.

Welayet News  - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Irak'ın bölge ülkeleri arasındaki işbirliği ortamını yabancıların müdahalesi olmaksızın iyileştirmeye yönelik girişimlerini ve tedbirlerini bölgesel entegrasyonu güçlendirmede etkili olarak nitelendirdi ve Suudi Arabistan'ın İran ile ilişkilerinin düzeltmesi ve güçlendirmesinin bölgesel güvenliğin çıkarına olacağını söyledi.

 

İbrahim Reisi Pazartesi gecesi Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'le görüşmesinde yaptığı görüşmede Irak hükümetinin bölgesel meselelere ilişkin istişarelerini takdir etti.

Reisi, İran ve Suudi Arabistan arasında Irak'ın arabuluculuğunda gerçekleştirilen beş tur diyaloğun faydalı olduğunu belirterek, önceki anlaşmaların uygulanmasının tamamlanmasıyla etkileşimlerin teşvik edilmesinin yolunun açılacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, Irak'ta güvenlik ve istikrarın sağlanmasının ancak bu ülkenin tüm siyasi akımları arasında anayasaya dayalı diyalogla ve sorunların çözümü için yeni bir hükümetin kurulması konusunda bir anlayışa varılmasıyla mümkün olduğunu belirtti ve Irak'ta dini mercilerin bu konuda çok önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Bu görüşmede Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin de, İran İslam Cumhuriyeti'nin Irak'ta istikrar ve güvenliğin tesis edilmesinde sürekli ve kararlı desteğinin yanı sıra, Irak'taki siyasi oluşum sürecinin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Irak hükümetinin İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki rolünün devamına vurgu yaptı ve bu konuda ayrıntılı bir rapor sundu.



Yeni yorum ekle