Ayetullah Hairi Merciiyetten Feragat Etti: İmam Hamanei'ye İtaat Edin

Sa, 30/08/2022 - 13:18

Irak'taki Şii taklit mercilerinden Ayetullah Seyyid Kazım Hüseyni Hairi yaşlılık ve hastalığı dolaysıyla mercilikten feragat ettiğini duyurarak, kendisini taklit merci olarak seçenlerden, İslam İnkılabı Rehberi'ne taklit etmelerini istedi.

Welayet News  - Ayetullah Hairi yaptığı açıklamada, artık temsilcilerinin şeri bağışları alma hakkına sahip olmadıklarına işaretle, kendisini taklit merci olarak seçenlerden İslam İnkılabı lideri Ayetullah Hamanei'yi taklit etmeye davet ederek, Ayetullah Hamanei'nin İslam ümmeti liderliği için en uygun şahsiyet olduğunu kaydetti.

Ayetullah Hairi ayrıca, Sadr hareketini eleştirerek, Sadr şehitlerinin isimlerini kullanarak, Irak halkı arasında anlaşmazlık çıkarmaya içtihat derecesi ve diğer gereken şartlara haiz olmazken, şeri liderliği üstlenmeye çalışanların Sadr Hareketi’nden olmadığını kaydetti.

Bu büyük alim ayırca, Amerikan işgalcilerin Irak topraklarındaki varlığının sürmesinin en büyük haramlardan olduğunu vurguladı.

Şehid Sadık Es Sadr (Mukteda Sadr’ın babası) Irak halkına kendisinden sonra Ayetullah Seyyid Kazım Hairi’ye itaat etmesini istemişti.

Sadr Hareketi taraftarlarının ve Mukteda Sadr’ın Ayetullah Hairi’yi taklit mercii olarak kabul ettiğini vurgulamak gerekir.



Yeni yorum ekle