İran, Irak'a Uçuşlarını Durdurdu

Sa, 30/08/2022 - 08:38

İmam Humeyni Havalimanı Halkla İlişkiler Müdürü, ''Bağdat Havalimanı'nın kötü koşulları nedeniyle Tahran-Bağdat seferleri bir sonraki duyuruya kadar iptal edildiğini'' söyledi.

Welayet News  - Dün Mukteda Sadr bir bildiri yayınlayarak siyaset dünyasına veda ettiğini ve Sadr Ailesi Miras Enstitüsü, türbe ve müze dışında bütün  ofisleri kapatacağını duyurdu.

Bu bildirinin ardından Mukteda Sadr yanlılarının Irak'ın yeşil bölgesinde toplandıkları ve bu durumun bölgede tansiyonun artmasına neden olduğu bildirildi.

Irak Ordusu Ortak Harekat Komutanlığı, dün akşam (Pazartesi) saat 19:00'dan (yerel saat) itibaren bir sonraki duyuruya kadar ülkenin tüm il ve bölgelerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

İran Basın Haber Ajansı'nın Pazartesi günkü haberine göre, İmam Humeyni Havalimanı  Halkla İlişkiler Müdürü, ''Bağdat havalimanına  özel koşullar sebebiyle Tahran'dan  uçuşlar yapılmamaktadır.'' dedi.

Bu bağlamda İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, İran'ın Irak büyükelçisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, İranlı dini ziyaretçilerin sağlık  ve güvenlik durumlarını sordu.

Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin Irak'taki büyükelçilik ve konsolosluklarının çabalarına teşekkür ederken, Irak'taki tüm İranlı dini ziyaretçilerin durumlarının takip edilmesi gerektiğini vurguladı.



Yeni yorum ekle