Scholz: Ukrayna'ya Yeni Süper Modern Silahlar Vereceğiz

Pt, 29/08/2022 - 14:47

Almanya Başbakanı sıfatıyla Çekya'yı ilk kez ziyaret eden Olaf Scholz, Prag'daki Charles Üniversitesi'nde Avrupa siyaseti ve Ukrayna kriziyle ilgili konuşma yapıyor.

Welayet News  - Avrupa Birliği'nde (AB) ortak karar alma sürecini hızlandırmak için üye ülkelerin dış politika ve vergilendirme alanlarındaki veto haklarının sona ermesi önerisini destekliyorum. AB'ye yeni üyeler katıldıkça, ortak dış politika ve aynı zamanda vergi politikası gibi diğer alanlarda çoğunluk oylamasına kademeli geçiş öneriyorum.

* (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'genişletilmiş Avrupa siyasi forumu' önerisi) AB liderleri ile Avrupalı ortakları kıtamızı bir bütün olarak etkileyen güvenlik, enerji, iklim ve bağlantısallık gibi kilit konuları tartışmak için siyasi düzeyde düzenli görüş alışverişine ihtiyaç duyuyor. Ama böyle bir yeni forum, yaklaşan AB genişleme sürecine alternatif değildir.

* Ukrayna, Almanya'dan yeni, süper modern silahlar alacak. İleri teknoloji hava savunma sistemleri, radarlar ve keşif insansız hava araçları gelecek haftalarda Berlin tarafından Kiev güçlerine teslim edilecek. Almanya gerektiği sürece Ukrayna'ya her türlü desteği vermeye devam edecek.

* Ukrayna ordusuna kalıcı ve güvenilir destek lazım. 600 milyon euro değerinde yeni bir silah paketi halihazırda taahhüt edildi. Almanya öncelikli olarak Ukrayna silahlı kuvvetlerinin hava savunması ve topçusunun ihtiyaçlarıyla ilgilenmeli. Örneğin Almanya'nın Ukrayna topçu ve hava savunmasının geliştirilmesi için özel sorumluluk üstlendiğini hayal edebiliyorum.

* Böyle bir koordineli destek sistemi üzerinde süratle anlaşmalıyız. Bu destek güvenilir olmalı ve her şeyden önce gerektiği kadar sürmeli.

* AB Komisyonu ile birlikte 25 Ekim'de Berlin'de Ukrayna için düzenleyeceğimiz yeniden yapılanma konferansı için davetiye göndereceğim.

Sputnik



Yeni yorum ekle