“Üçüncü Dünya Savaşı'nı önlemek için Ukrayna ile savaş şarttı”

Pa, 28/08/2022 - 09:14

Rus Güvenlik Konseyi vekili, üçüncü dünya savaşını önlemek için Ukrayna ile savaşın gerekli olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Rusya Güvenlik Konseyi yardımcısı Dmitry Medvedev Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın NATO'ya katılmamasının gerekli ancak yetersiz bir koşul olduğunu ve Rusya'nın başka garantilere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Avrupa'nın Rusya'ya karşı daha fazla önlem alması halinde bu kıtanın ihtiyacı olan doğalgazı alamayacağı uyarısında bulundu.

Medvedev, "Rusya ile Ukrayna arasında üst düzey görüşmeler, durumun gelişmelerine göre ve ancak belirli koşullar altında mümkündür" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu, üçüncü dünya savaşını önlemek için gerekliydi" dedi.

24 Şubat 2022'den itibaren iki cumhuriyet olan Luhansk ve Donetsk'in Ukrayna'dan bağımsızlığını tanıyan Rusya, bu ülkeye asker göndererek askeri operasyonların başladığını duyurdu.

Rusya, Ukrayna'yı Nazilerden arındırmak, bu ülkeyi silahsızlandırmak, güvenlik endişelerini gidermek ve Luhansk ve Donetsk'in yardım talebine yanıt vermek için bu eylemdeki amacını açıklamış ve Ukrayna topraklarını ele geçirme niyetinde olmadığını açıklamıştır.

Rusya'nın Ukrayna ile çatışmasının başlamasının ardından, Moskova'yı kınayan ve ekonomik baskıları yoğunlaştıran Batılı ülkeler, Kiev'e çok yönlü siyasi, mali ve silah desteğini gündeme getirdiler. Batı'nın desteğine rağmen sahada Rusya, Ukrayna'nın doğu Donbass bölgesinde Luhansk'ı kontrol etmeyi başardı ve şimdi de Donetsk'in tüm bölgelerine hakim olmaya çalışıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova geçtiğimiz günlerde, "Kırım'ın Rusya'ya dönüşü, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığı, Ukrayna ve diğer ülkelerin kabul etmesi gereken bölgesel gerçeklerdir" dedi.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle