Çin ordusu Tayvan yakınlarında yeni bir deniz ve hava tatbikatı düzenliyor

Ct, 27/08/2022 - 08:52

Bazı ABD temsilcilerinin Tayvan'ı ziyaret ettiğine dair haberler yayınlanırken, Çin ordusu dün Tayvan'ın suları ve hava sahası yakınında yeni bir tatbikat duyurdu.

Welayet News - Çin ordusunun açıklamasına göre bu tatbikat, Tayvan Boğazı'ndaki durum değişikliğine tepki  olarak standart bir askeri harekat.

Bu açıklamada, "Ordu personelinin askeri eğitimi, Çin'in egemenliğinin ve güvenliğinin yanı sıra Tayvan Boğazı'ndaki istikrarın savunulması doğrultusunda devam edecek." denildi.

Bu tatbikatın kesin zamanı ve yeri, henüz Çin ordusu tarafından açıklanmadı.

Çin  Tayvan'ı ziyaret eden Batılı yetkililerle uyarılarda bulunurken,  adaya başka bir üst düzey ABD'li politikacının ziyarette bulunduğu bildirildi.

ABD Meclisinin  Silahlı Kuvvetler Komitesi üyesi olan Tennessee eyaletinin Senato'daki Cumhuriyetçi temsilcisi Marsha Blackburn, Perşembe günü geç saatlerde (yerel saatle) Tayvan adasına gitti.

Tayvan'ı ülkesinin bir parçası olarak gören Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından denizde ve havada büyük askeri tatbikatlar gerçekleştirdi.

Çin, Tayvan'ın kontrolünü yeniden kazanmak için askeri güce başvurma ihtimalini  dışlamadı ve Batılı yetkililerin adaya yaptığı ziyareti içişlerine müdahale olarak nitelendirdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle