"Ukrayna Savaşı Uzun Sürecek"

Per, 25/08/2022 - 21:56

Ukrayna'da uzun süreli bir çatışma olacağı belirtildi.

Welayet News  - Rusya'nın Cenevre merkezli uluslararası örgütler temsilcisi, Moskova'nın öngörüsünün Ukrayna'da uzun süreli bir çatışma olduğunu söylüyor.

Rusya'nın Cenevre merkezli uluslararası kuruluşlardaki temsilcisi, Moskova ve Kiev liderleri arasında bir görüşme olasılığı hakkında Vladimir Putin ve Volodymyr Zelensky arasında doğrudan bir görüşme olmayacağını söyledi.

Ukrayna'daki krizin çözümü alanındaki mevcut durum hakkında da şunları söyledi: Ukrayna'da diplomatik bir çözüm olasılığını görmüyoruz ve uzun vadeli bir çatışma öngörüyoruz.

Ukrayna'da askeri çatışmalar devam ederken, aralarında Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in de bulunduğu bazı arabulucular, Ukrayna'daki tansiyonu düşürmeye, siyasi ve diplomatik krizi çözmeye çalışıyor. Ancak Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yaptığı silah yardımı son haftalarda tansiyonun tırmanmasına neden oldu ve çatışmalar Kırım Yarımadası da dahil olmak üzere diğer bölgelere sıçradı.

Almanya Başbakanı Olaf Schultz Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki çatışmaların tırmanmaması gerektiğini söyledi.

Konuşmasına devam ederek, "Almanya Ukrayna'ya gerektiği kadar yardım edecek, ancak çatışmalar tırmanmamalı ve bu Almanya için temel bir ilkedir " dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle