Ensarullah: Yemen Petrolünün Çalınmasını Durdurmak İçin Her Yolu Kullanıyoruz

Çar, 24/08/2022 - 09:06

Ensarullah Hareketi'nin siyasi ofisinin üyesi Azzi el-Raci, saldırgan Suudi koalisyonunun Yemen'in petrolünü çalmasını her türlü araç ve imkanlarla önlemeye çalışacaklarını belirtti.

Welayet News  - Saldırgan Suudi koalisyonu tarafından Yemen petrolünün çalınmasına karşı güçlü bir uyarıda bulunan Azzi el-Raci, şöyle dedi: "Yemen, Fransa, Amerika ve İngiltere'nin gözetiminde BAE ve Suudi Arabistan'ın en büyük ve benzeri görülmemiş organize petrol ve gaz soygununa maruz kalıyor."

Ensarullah üyesi, "Saldırgan Suudi koalisyonu, Yemen milletine karşı yürüttüğü ekonomik savaş doğrultusunda Fransa'nın işbirliği ve katılımıyla ülkenin petrolünü yağmalamaya devam ediyor." dedi.

Azzi el-Raci, "Sana'daki Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, saldırganların bu eylemine sessiz kalmayacak ve Yemen petrol ve doğalgazının çalınması devam ederse, bu eyleme karşı çıkmaktan ve Yemen halkının çalınan haklarını geri almaktan başka seçeneği yok." diye belirtti.

Daha önce Yemen Petrol Şirketi'nin sözcüsü, ülkenin ham petrolünün organize bir şekilde yağmalandığını ve bu yağmanın saldırgan Suudi koalisyonu tarafından yönetildiğini vurgulamıştı.



Yeni yorum ekle