Direniş Stratejik Bir Seçenek Olarak Devam Edecektir

Sa, 23/08/2022 - 09:02

İslami Cihad ve Hamas hareketleri düzenledikleri ortak bir toplantının ardından, direnişin stratejik bir seçenek olduğunu vurguladı ve iki hareket ve tüm gruplar arasındaki koordinasyonun üst düzeyde olduğunu açıkladı.

Welayet News  - İslami Cihad ve Hamas hareketleri yayınladıkları bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist düşmanı Filistin’in cesur milletine ve direnişine karşı her türlü ihanet ve hile konusunda uyarıyor ve bu konuda yanıtımızın bir bütün halinde ve belirleyici olacağını vurguluyoruz.

Ortak operasyon odası, tüm direniş gruplarını içeren ulusal bir başarıdır ve hepimiz işgal altındaki topraklar kurtarılana ve yerinden edilenler geri dönene kadar onun rolünü ve konumunu güçlendirmeye çalışıyoruz.

Kudüs, düşmanla savaşın merkezi ve mücahitlerin ve devrimcilerin kıblesidir. Direniş güçleri Filistin kurtarılana kadar Kudüs savaşına devam edecektir.’

İslami Cihat ve Hamas hareketleri, Batı Şeria'daki Filistin Yönetiminden direniş güçlerini takip etmeyi bırakmasını ve siyasi mahkûmları serbest bırakmasını istedi ve şu ifadelerde bulundu: ‘İçerideki ve dışarıdaki tüm Filistinlileri içeren Filistin Ulusal Konseyi'nin oluşturulması yoluyla Filistin ulusal başarısının gerçekleşmesini istiyoruz.

Bu iki hareketin üyeleri ve destekçileri olarak bizler, el ele vermek ve Filistin ulusuna ve direnişine hizmet etmek için eskisinden daha fazla dayanışma olmasını istiyoruz.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırısında Filistin ulusunu destekleyen tüm Arap ve İslam uluslarına ve dünyanın özgür insanlarına teşekkür ediyor ve dünyanın özgür insanlarına, Filistin direnişinin birlik içinde kalacağını ve gücünü Siyonist rejime karşı yeni denklemler yaratmak için kullanacağını temin ediyoruz. Başta İran İslam Cumhuriyeti, Mısır ve Katar olmak üzere İslam ve Arap ülkelerine ve Filistin milletini savunan Arap ve İslam partilerine teşekkür ederiz.

Büyük Filistin halkına, özellikle Şehit Teysir el-Caberi ve Halid Mansur ve “Meydanların Birliği” savaşının şehitleri olmak üzere aziz şehitlere ve 173 gündür açlık grevinde olan direnişçi ve kahraman mahkûm Halil Avade olmak üzere tüm kahraman mahkûmlara selam olsun.’



Yeni yorum ekle