İngiltere, ABD, Fransa ve Almanya, İran ve Rusya’yı Görüştü

Pt, 22/08/2022 - 09:19

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde "Ukrayna’daki nükleer tesislerin güvenliğini ve 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırma çabalarını" ele aldı.

Welayet News  - Görüşmeye ilişkin İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Johnson, Macron, Biden ve Scholz’un "Rusya'nın askeri müdahalesi karşısında Ukrayna'yı destekleme konusundaki kararlı bağlılıklarının altını çizdikleri" aktarıldı.

Dört ülke liderinin "Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliğini" ele aldıkları aktarılan açıklamada, liderlerin Zaporijya Nükleer Santrali'ne Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) ziyaret etmesine yönelik son tartışmaları memnuniyetle karşıladıkları ifade edildi.

Uluslararası terörün destekçisi Beyaz Saray tarafından görüşmeye ilişkin açıklamada ise, liderlerin "2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırma çabalarını" ele aldıkları aktarıldı.

İran yaptırımlarını kaldırma müzakerelerinin yeni turu, beş aylık bir aradan sonra 13 Ağustos Perşembe günü Viyana'da başladı. Dört gün boyunca devam eden bu görüşmeler, 17 Ağustos Pazartesi günü katılımcı heyetlerin başkentlere uçuşuyla sona erdi.

Analistler, Biden yönetiminin geçtiğimiz aylarda JCPOA'ya dönmek istememesinin nedeninin Siyonist rejimin baskısı, Kongre ile yaşanan anlaşmazlıklar ve ABD'de son aylarda yaşanan iç sorunlar gibi bazı etkenler olduğunu söylüyor.



Yeni yorum ekle