Bahreyn'de Al Halife rejimi 15 siyasi tutukluyu bilinmeyen yere nakletti

Ct, 20/08/2022 - 08:46

Bahreyn'de Al Halife rejimi yetkilileri, bu ülkenin siyasi ve ideolojik aktivistlerine yönelik baskı ve örgütlü terör politikalarının devamında, 15 Bahreynli siyasi tutukluyu "Cu" merkez hapishanesinden belirsiz bir yere intikal etti.

Welayet News  - Irak'ın "el-Hadi" bilgilendirme sitesine göre, Bahreyn'deki insan hakları aktivistlerinden Ibtsam el-Saigh إبتسام الصائغ, "Cu" cezaevi yönetiminin 15 siyasi tutukluyu son birkaç gün içinde çok kötü koşullarda bilinmeyen bir yere intikal ettiğini  söyledi.

El-Saigh, Al'Halife rejiminin sivil giyimli ajanlarının bu kaçırma olayını keyfi olarak denetlediklerini ve 9 Ağustos'ta kendilerini soruşturma biriminden tanıtarak, grup halinde beş kez cezaevine baskın düzenlediklerini ve her seferinde birkaç mahkumu başka yere götürdüklerini söyledi.

Bahreyn eski milletvekili Celal Firuz, 3500'den fazla Al-Halife rejimi muhalifinin bu rejimin cezaevlerinde en ağır işkenceye maruz kaldığını belirterek, bu ülkenin en büyük nüfusunu oluşturan Bahreyn Şiilerinin, dini merasimlerini yapmaktan mahrum olduklarını söyledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle