Nasrullah: Selman Rüşdi Saldırısı Önemli Bir Hadiseydi

Ct, 20/08/2022 - 08:09

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri,  yaptığı konuşmada  gündem maddelerini değerlendirdi.

Welayet News  -  Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Allah Resulü'ne saygısızlık sayılan Şeytan Ayetleri isimli kitabın yazarı Selman Rüşdi'ye yönelik suikastı önemli bir olay olarak değerlendirdi.

Lübnan deniz sınırlarının belirlenmesi ile ilgili de konuşan Seyyid Hasan Nasrullah "İran'ın nükleer anlaşması ile ilgisi olan bir meselemiz yok. Deniz sınırlarının belirlenmesi, Kariş sahası, petrol ve doğalgaz meselelerinin yakından uzaktan nükleer anlaşma ile alakası bulunmamaktadır. Bu anlaşma imzalansın veya imzalanmasın, Amerikalı arabulucu gelip Lübnan'ın istediğini karşılarsa biz de yavaş yavaş yumuşamaya doğru harekete geçeriz, ancak hükümetin taleplerini karşılamazsa biz de Siyonist Rejim'e karşı sertleşmeye başlayacağız."

Selman Rüşdi'ye yönelik suikast saldırısını da değerlendiren Seyyid Hasan Nasrullah, bu olayı önemli bir gelişme olarak değerlendirerek hala detayların ve bilgilerin gelmeye devam ettiğini  raporların tamamlanması halinde kesin tutum sergileyeceğini belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle