Erdoğan Ukrayna'da Zelenskiy ile bir araya geldi

Per, 18/08/2022 - 16:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması sonrasında ilk defa gittiği Ukrayna'da, devlet Başkanı Zelenskiy ile ilk kez yüz yüze görüşüyor.

Welayet News  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  resmi ziyarette bulunmak üzere Ukrayna'ya gittii

Şubat ayında başlayan savaşın ardından ilk kez Ukrayna'ya giden Erdoğan, Lviv kentindeki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Saat 14.40'ta başlayan görüşme sonrasında bir basın açıklaması yapılması bekleniyor. 

Tahıl koridorunun işlerliğinin arttırılması ve savaşın diplomatik yollarla çözümü görüşmenin ana başlıkları. Erdoğan'ın ziyareti ile aynı günde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Ukrayna'da olacak. Bu kapsamda Erdoğan, Zelenski ve Guterres‘in de katılımıyla üçlü bir zirve gerçekleştirilmesi de öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'yı son olarak 3 Şubat 2022'de yani Rusya-Ukrayna savaşı başlamadan 17 gün önce ziyaret etmişti.



Yeni yorum ekle