Afganistan'da Terör Saldırısı: 60 Ölü

Per, 18/08/2022 - 09:43

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir camide şiddetli patlama meydana geldiği açıklandı.

Welayet News  - Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Halid Zadran yaptığı açıklamada, Hayırhane bölgesinin Sar-e Kotal mahallesinde bulunan Sadıkiye Camisi'nde dün akşam namazı sırasında şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini doğruladı.

Patlama nedeniyle ölü ve yaralıların olduğunu aktaran Zadran, kayıplara ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadı. Zadran, olay yerine çok sayıda güvenlik ve ilk yardım ekibinin sevk edildiğini söyledi.

Kabil'in en büyük sağlık merkezlerinden olan Emergency Hastanesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5'i çocuk 27 hastanın tedavi altına alındığını duyurdu.

El'Cezire kanalı ise  olayda yaklaşık 20 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kayıplara ilişkin bilgi vermezken olayı kınadı.

Şimdiye kadar, bu terör patlamasının sorumluluğunu hiçbir kişi veya grup üstlenmedi.

Afganistan'da Taliban iktidara geldiğinden beri ülke, çoğu IŞİD terör örgütü tarafından üstlenilen onlarca terör saldırısına ve patlamaya tanık oldu.

Ancak Afganistan'daki geçici Taliban hükümeti, IŞİD terör örgütünün tehlikesini hafife alarak, bu terör örgütünü  bastırma ve yok etme sözü vermekle yetiniyor.

Ancak Afganistan'ın farklı bölgelerinde çok sayıda terör saldırısı ve patlamanın meydana gelmesi, geçici Taliban hükümetinin iddialarının aksine bu hükümetin bu ülkenin farklı bölgelerinde gerekli güvenliği sağlayamadığını göstermektedir.

Tags: 


Yeni yorum ekle