Amerika ve Siyonist rejimin planına alet olan ülkeler

Ct, 23/06/2018 - 19:50

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Şura üyesi, Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Amerika ve İsrail’in bölgede izledikleri uğursuz politika ve planların kirli aleti olduklarını söyledi.

Welayet News - Ensarullah Hareketi Siyasi Şura üyesi Hazzam el- Esed, Cumartesi sabahı yaptığı açıklamda, El Hudeyde sahilinde vekiller arası savaşın asiller arası savaşa dönüştüğünü ve başta Amerika, İngiltere ve Fransa olmak üzere Yemen milletine karşı planda yer alan asli aktörlerin perde arkasından çıktığını belirtti.

Amerika’nın bütün askeri gücünü ve imkanatlarını batı sahilindeki savaş meydanına çıkarttığını diyen Hazzam el-Esed, burada Amerika kabadaylığının sona ereceğinden ve Kızıl Deniz sahilinde gömüleceğinden kuşku duymadıklarını vurguladı.

Ensarullah Siyasi Şura üyesi, şu açıklamalarda bulundu: “Düşmanın batı sahilinde verdiği zayiatlar bu macaracılık öncesinde yaptığı tahminlerin ötesine gitmiş durumda. El Maha ve Aden hastahanelerinin raporuna göre, geçtiğimiz hafta içinde, yabancı teröristleri saymazsak, sadece dahili çeterlerden 273 kişi öldürülmüştür. Bu süre içinde saldırganların 147 zırhlı aracı imha edilmiş ve onlarcası da yüksek miktarda silah ve mühimmatla birlikte ele geçirilmiştir”.

“Mütecavizlerin ülkemizden kaçmaktan başka bir çareleri yoktur. Batı sahilinde çeşitli yörelerde kuşatılan kralık çeteler ise ya kendilerini orduya ve halk komitelerine teslim ederler ya da ölüm kayıklarıyla denize doğru kaçarlar”.

“Düşman hava ve denizden başlattığı geniş bir saldırıyla, propaganda araçlarını harekete geçirerek, toplumda koku yaratma ve psikolojik savaş stratejisi ile ilerlemeye çalıştı”.

“Ancak düşman, mücahit Yemen halkının tüm bu oyunları, stratejileri geride bıraktığını, Yemenli yurttaşın bugün ülkesinden sadece bastığı yer kalsa bile ülkesini, milletini ve hedefini savunmaya hazır olduğunu bilmiyor”.

“Bu hesaplama hatası yüzünden düşman bu savaşta hezimete uğradı ve yüzlerce kralık askerini, techizatlarını kaybettiler”.

“Düşmanlar eğer geniş hava desteğiyle, Amerika, Fransa, İngiltere, BAE ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 ülkenin olanakları sayeside ufak bir kazanım sağlasa bile en nihayetinde Yemen ordusu, halk güçleri ve kabilelerinin ayakları altında ezilip yok olacaklardır, çünkü milletler baki kalırken işgalciler yok olmaya mahkümdür”.

Yemen ordusu ve halk güçlerinin şu anda insiyatifi elinde tuttuğunu ve olağanüstü bir morelle savaş meydanını yönettiklerini belirten Hazzam El Esed, “Saldırganların, özellikleri öne sürdükleri kralık çetlerinin ise en kötü şartlarda ve çökme halinde olduklarını, bilhassa bir grup kralık askerin savaş meydanından kaçmaya çalışırken koalisyonun savaş uçakları tarafından hedef alınmasından sonra, bu çözülmenin derinleştiğini” söyledi.

Ensarullah Siyasi Şura üyesi, devamla şu ifadelerde bulundu: “Saldırgan düşmanların yenilmesi, ilahi nüsret ve mazlum Yemen halkının zaferi konusunda eminiz ve şehitler, gaziler, yetimler ve evladını yetiren annelerin göz yaşları karşısında, gelecek nesiller karşında düşmalarla mücadele edip ülkemizin her karışını özgürleştirme noktasında kendimizi sorumlu görüyoruz”.

“Bizim ne paramız, ne siyasi ve medya gücümüz ne de gelişmiş savaş imkanlarımız var ama Allah’ın nüsretine olan imanımız var, zilleti kabul etmeyen asil bir milletimiz var ve bu nedenle kesin olan zaferimizden kuşku duymuyoruz”.

Saldırgan güçlerin El Hudeyde havaalanını işgal ettiğine ilişkin iddiasına da değinen Hazzam El Esed, “El Hudeyde havaalanı bu şehrin güneyinde geniş bir bölgede yer alıyor. Düşman hava desteği sayesinde havaalanına yakın el-Munzar bölgesine ulaştı ama havaalanına ulaşamadı” dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Şura üyesi, Amerikan –Suudi koalisyonun Yemen’e saldırı başlattığından bu yana havaalanın kapalı olduğunu diyerek, “Bu havaalanı açık ve savunmasız bir bölge olmasına rağmen Tehame ve El Hudeyde’nin yiğit evladları, ordu ve halk güçleri düşmanın ilerlemesini önlediler ve ağır kayıplar vererek havaalanın güneyinden geri çekildi” açıklamasında bulundu.

Hazzam El Esed, yenilgilerini ve kayıplarını telafi etmek için düşmanların hayali zaferler hususunda propaganda yapmaya yöneldiğini söyledi.

Welayet News



Yeni yorum ekle