İşgal Rejimi Batı Şeria'da Baskınlar Düzenledi

Çar, 17/08/2022 - 14:37

İşgal güçleri dün gece ve bugün (17 Ağustos Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerine ve Kudüs'e yine baskınlar düzenledi, aramalar yaptı ve gözaltı operasyonları gerçekleştirdiler. 

Welayet News  - Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinin güneyindeki Teku' kasabasında işgal güçlerinin çok geniş çaplı baskınlar ve arama çalışmaları gerçekleştirdikleri, bu baskınlarda 22 kişinin evlerinin basılması suretiyle gözaltına alındığı haber verildi. 

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin güneyindeki Ya'bed kasabasında da geniş çaplı baskınlar ve gözaltı operasyonları düzenlendi. Burada gözaltına alınanlar arasında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu bildirildi. Burada gözaltına alınanların tümü henüz tespit edilemediği için sayıları da tam belirlenemedi. 

Yine Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Tulkerem'e bağlı Nuruşems Mülteci Kampı'na yapılan baskında bir genç evinin basılması suretiyle gözaltına alındı. 

Ramallah'ta işgal güçlerinin özgürleştirilmiş iki esiri gözaltına aldıkları haber verildi. 

İşgal altındaki Kudüs'te Babu'l-Amud (Şam Kapısı) mıntıkasında iki çocuğun esir edildiği haber verildi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle