TSK, Suriye ordusuna ait üssü vurdu, en az 11 ölü var

Çar, 17/08/2022 - 07:55

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), TSK'nın Kobani yakınlarında Esad rejimine ait bir askeri üssü vurduğunu duyurdu. Açıklamada en az 11 kişinin öldüğü belirtildi.

Welayet News  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yeniden görüşeceği tartışmalarının yaşandığı bir süreçte, TSK’nın Kobani yakınlarında rejime ait bir askeri üssü vurduğu iddia edildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, TSK’nın Kobani yakınlarında Esad rejimine ait bir askeri üssü vurduğu belirtildi. Açıklamada, en az 11 kişinin öldüğü ifadeleri yer aldı.

Türk savaş uçaklarının bombaladığı merkezde 20’ye yakın yaralı ve can kaybı olduğunu öne süren Gözlemevi, can kayıplarından 11’ini kendi kaynaklarına doğrulattığını duyurdu.

“22 asker hayatını kaybetti”

North Press'te yer alan habere göre de olayda 22 Suriye askeri hayatını kaybetti.

“DSG ile ortak kullanılıyor”

Bazı yerel kaynaklara göre ise söz konusu askeri nokta Suriye yönetimi askeri güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri tarafından ortak şekilde kullanılıyor.

SANA doğruladı: 3 asker hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı

Suriye resmi Haber Ajansı SANA da saldırıyı doğrulayarak 3 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin yaralandığını duyurdu.

Askeri bir kaynağın SANA’ya yaptığı açıklamada, “Türk savaş uçakları bu öğleden sonra 2:37 ile 3:00 saatleri arasında Halep kırsalındaki bazı askeri noktaları hedef aldı, üç askeri şehit oldu ve altı askeri de yaraladı” dediği aktarıldı.

Kabani bombalanmıştı

TSK topçuları bugün sabah 10:00 sıralarında Rojava’nın Kobani kentini bombalamaya başlamıştı.

Kobani merkezindeki Miştenur Tepesi’ne 10 havan topu isabet etmiş, sınıra yakın bölgelerde ise silah sesleri yükselmişti.

Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın haber kanalları, Kobani şehir merkezinin yanı sıra kentin batısındaki Boban, Siftek, Selim ve Aşme köyleri ile Fırat Nehri üzerindeki Yukarı Şexler köyünün de ağır silahlarla bombalandığını aktarmıştı.

Miştenur Tepesi, 2015-2015’te IŞİD’e karşı mücadelede sembol olmuştu. 

Tags: 


Yeni yorum ekle