İran: Viyana'da Anlaşma Sağlanabilir

Pt, 15/08/2022 - 10:37

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki meseleleri değerlendirdi.

Welayet News  - Nasır Kenani, İslami Direniş Günü'nü anarak, "Yüce İslam Devrimi Lideri'in açıkladığı gibi, Lübnan Hizbullah Hareketi 33 günlük savaşta Arap ve İslam dünyasına yeniden onur kazandırdı. Bu savaşta Siyonist Rejim'in sahte hegemonyası çöktü ve direniş kazandı" dedi.

Yaptırımların kaldırılması amacıyla yapılan Viyana görüşmelerine değinen Kenani, "Bu alanda üst düzeyde ciddi istişareler yapılmıştır ve bu istişareler devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Kenani konuya ilişkin olarak, "Kesinlikle ilerleme aşamasında olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak bir anlaşmaya yakın olduğumuzu ve bu görüşmelerin bir anlaşmaya yol açacağını söylemek, İran'ın haklı beklentilerinin yerine getirilmesine bağlıdır. Kırmızı çizgilerimize uyulması şartıyla anlaşma sağlanabilir." ifadelerinde bulundu.

Irak'taki son siyasi gelişmelere dikkat çeken Kenani, "Irak'taki gelişmeleri dikkatle ve hassasiyetle takip ediyoruz. Iraklı siyasi gruplara, bu ülkenin anayasasına ve yasal kurumlarına saygı göstermelerini tavsiye ediyoruz. Çeşitli Iraklı gruplarla istişarelerde bulunmaktayız ve Irak'ın iç işlerine müdahale etmiyoruz" diye kaydetti.



Yeni yorum ekle