İslam dünyasının sorunlarının tek çözümü direniştir

Pt, 15/08/2022 - 07:32

İran Cumhurbaşkanı, direniş söylemini İslam dünyasının sorunlarına tek çözüm olarak gördü.

Welayet News  - İran cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Pazar günü kabine oturumunda yaptığı konuşmada, 23 Ağustos'un İran'ın resmi takviminde İslami direniş günü olarak adlandırılmasına atıfta bulunarak, ''Tarihî tecrübe, dünya milletlerinin nerede tahakküm ve emperyalizm akışıyla karşı karşıya kaldıklarında, direniş ve mücadele yolunu tuttuklarını, ancak bu yolla başarıya ulaştıklarını, haysiyet ve bağımsızlığa kavuştuklarını anlatır.'' dedi.

Reisi, 14 Ağustos'un ülkenin resmi takviminde İslami Direniş Günü olarak adlandırıldığını belirterek, ''Direniş başta Filistin konusu olmak üzere İslam dünyası meselelerinin tek etkin çözüm yoludur'' diye belirtti.

Reisi, ''Direniş, başta Filistin konusu olmak üzere İslam dünyası meselelerinin tek etkin çözüm yoludur. Şehit General Kasım Süleymani ve Şehit General Hüseyin Hemedani başta olmak üzere Direniş'in büyük generallerini anıyorum. İran halkı ile bölge ve dünyanın tüm özgürlükçü insanları, Direniş komutanları ve mücahitlerinin kahramanlarını takdir ediyor'' diye ekledi.



Yeni yorum ekle