Siyonist İsrail Rejimi İran-Rus İşbirliğinden Endişeli

Pa, 14/08/2022 - 18:30

Siyonist Rejim İran-Rus işbirliğinden rahatsızlığını dile getirerek bunun önüne geçilemeyeceğini bildirdi.

Welayet News  - İsrail medyası, Rusya-İran işbirliği konusundaki endişelerini dile getirerek, “nükleer anlaşma imzalama şansının büyük ölçüde arttığını” belirtti.

Siyonist rejim İsrail medyası “Rus-İran işbirliği İsrail için endişe verici ve bunu birkaç alanda ifade ettikten sonra durdurmanın bir yolu yok” dedi.

İsrail’in Channel 12 kanalının Arap meseleleri üzerine yorumcusu Ehud Yaari, “Rus-İran işbirliğini durdurmanın bir yolu olduğunu düşünmüyorum” ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 4 kez görüştü ve bu, ülkeler arasında bu kadar kısa sürede, kriz olmadan olmaz” dedi.

Daha önce İsrail medyası, “ Putin’in Tahran’a gidişi ve İran'ın dini ve siyasi lideri Ayerullah Hamanei ile görüşmesine ilişkin fotoğrafların İsrail tarafından hiçbir zaman beğenilmediğine ve iyi olmayan bir bölgesel gelişmeye işaret ettiğine” dikkat çekmişti.

İsrail medyası, “İran, Rusların İran toprakları üzerinden Hindistan’a mal taşımasına ve yaptırımları aşmasına izin verdiği için Rus (Mir) pazarlama ve finans sistemine de kısmen katıldı. Rusya’yı gördüğümüz bir dizi başka alan var. İran yakınlaşması, Erdoğan’ın Kuzey Suriye’de uygulamak istediği bir operasyonu gerçekleştirmesini engellemeyi başardı.

Birkaç gün önce Rus uzay ajansı “Roscosmos” , Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden Rus Soyuz-2.1B füzesi taşıyan bir İran uydusunu uzaya fırlattı.

Daha önce, İran Petrol Şirketi ve Rus Gazprom, Moskova’nın Kish ve Kuzey Pars sahalarının geliştirilmesi, Güney Pars sahasının üretiminin artırılması ve 6 İran petrol sahasının geliştirilmesi için 40 milyar dolarlık yatırımı içeren enerji alanında bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Bu, Moskova’dan “Yahudi Ajansı”nın çalışmalarını durdurmaya yönelik raporların arka planında Rusya ile “İsrail” arasındaki büyük gerilimle bağlantılı olarak geliyor.

İsrail’in bunu engelleme çabalarına rağmen, “İsrail heyeti ile Moskova’da Adalet Bakanlığı temsilcileri arasında Yahudi Ajansı’nın (Hasoknot HaYehudit) dosyasını görüşmek üzere 1 Ağustos’ta yapılan görüşme sonuçsuz kaldı.”

İran nükleer anlaşmasına gelince, Yarry, “Amerikalılar ve Avrupalılar iki önemli taviz verdikten sonra bir nükleer anlaşma imzalama şansı büyük ölçüde arttı” dedi.

Yarry, “ilk tavizin IAEA’nın İran’ın askeri faaliyetlerine ilişkin soruşturmasının devam etmesiyle ilgili olduğunu” belirterek, “ikinci tavizin, ABD’nin devam eden yaptırımlarına rağmen Avrupalıların ve diğerlerinin Devrim Muhafızları ile anlaşmalarına izin vermek olduğunu” açıkladı.



Yeni yorum ekle