Sadr hareketi Bağdat'ta gösteri çağrısı yaptı

Pa, 14/08/2022 - 09:35

Sadr hareketinin lideri Seyyid Mukteda es-Sadr'a yakın bir isim olan Salih Muhammed El-Iraki, Cumartesi akşamı bir açıklama yayınlayarak bu hareketin destekçilerine gösteri çağrısında bulundu.

Welayet News  - El-Iraki, Sadr hareketinin destekçilerine yönelik bir mesaj yayınlayarak, ''Bugün, Irak'ın reform yapmasına ve kalıntılarını kurtarmasına yardım etmek için yardımınıza güveniyorum.'' iddiasında bulundu.

El-Iraki, bu sefer "son şans" olduğuna dikkat çekerek, "Bağdat'ta Irak'ın tüm illerinden milyonlarca insanın katılacağı büyük bir gösteri yapılmalı" dedi.

Irak'ta 10 ay sonra "Muhammed Şii Sudani"nin başbakan adayı olarak tanıtılmasıyla umutlar yeniden canlanırken, meclis aynı zamanda cumhurbaşkanını ve meclisin ilk başkan yardımcısını seçmeye hazırlanırken, Sadr hareketinin destekçileri siyasi süreci protesto ederek Irak'taki durumu karmaşık hale getirdi.

Sadr hareketinin liderini destekleyen eylemciler, Bağdat'ın "Yeşil Bölge"sine yasadışı yollardan girdikten sonra geçtiğimiz hafta birkaç kez meclis salonuna girdi ve Yeşil Bölge'de oturmaya devam ediyor.



Yeni yorum ekle