IŞİD Komutanları Nakledildi… ABD’nin Suriye’deki Yeni Planı Ne?

Ct, 13/08/2022 - 18:36

Tekfirci terör örgütü IŞİD komutanlarının Hol kampından ABD gözetiminde başka bir yere nakledilmesi, ABD’nin bölgede yeni saldırılar peşinde olduğunu gösteriyor.

Welayet News  - Iraklı bir güvenlik kaynağı, IŞİD terör örgütünün komutanlarının Suriye'deki Al-Hol kampından ABD gözetimindeki başka bir kampa nakledildiğini duyurdu.

Anbar vilayetinde üst düzey bir güvenlik kaynağı, Suriye'deki El Hol kampını denetleyen kurumların ABD gözetiminde bu farklı milletlerden bir dizi lider ve üyeyi başka bir kampa transfer ettiğini söyledi.

"Al- Maluma " internet sitesi , bu kaynağı aktararak binlerce DAİŞ komutanı ve unsurunun henüz yeri bilinmeyen başka bir kampa nakledildiğini, ancak ön bilgilerin bu kampın Suriye topraklarında olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Bu kaynak, Suriye'deki El Hol kampını denetleyen kurumların, Irak uyruklu IŞİD mahkumlarını önümüzdeki birkaç gün içinde Irak'a nakletmek için bu kampta tuttuklarını da sözlerine ekledi.

Bu kaynak, bu IŞİD unsurlarının ve komutanlarının ABD gözetiminde başka bir kampa nakledilmesinin amaçları ve güdüleri hakkında soru işaretleri yarattığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Al-Mayadeen Network, yaklaşık 700 kişiden oluşan 150 Iraklı ailenin Haseke eyaletinin doğusundaki El Hol Orduga'dan Irak'a doğru yola çıktığını bildirdi.

Al-Mayadeen, bazı kaynaklara dayanarak, Göçmenlik ve Irak Ülkesi Bakanlığı'ndan bir Irak heyetinin söz konusu kampı ziyaret etmesinin ardından bu ailelerin kamptan ayrıldığını bildirdi.



Yeni yorum ekle